Partners, medlemskap och certifieringar

Att vara omgiven av många bra samarbetspartners och branschorganisationer ger en trygghet, massa bra "know how" och inte minst ger det Cosmopharma en möjlighet att alltid ligga i framkant och ta del av nya råd och rön inom branschen. Det ger även en massa bra tips och idéer för framtida utveckling av både produkter, kampanjer och annat spännande som alltid sker och ska ske i ett direktförsäljningsföretag.
Dessutom är certifieringar och andra godkännanden viktiga inom vår bransch.
Följande företag, föreningar eller organisationer är Cosmopharma AB eller våra enskilda (hela eller delar av) produktserier samarbetspartners med eller medlemmar hos eller godkända av:

GODKÄNDA MEDLEMSKAP

Damernas affärsnätverk
www.damernasaffärsnätverk.se
En förening och ett nätverk för affärskvinnor som antingen driver eget företag eller som sitter i chefsposition på ett företag. För aktiva affärsdrivna kvinnor som vill utveckla sina idéer, tankar och sitt företagande och inte minst dela med sig av sina kunskaper så andra lyckas. Susanne Sjölander med Cosmopharma AB är medlem och medlem i styrelsen.

Association of Swedish Beauty Brands www.swedishbeautybrands.com
ASBB, är en oberoende organisation skapad för den svenska skönhetsbranschen med syfte att stödja och främja svensk utveckling, innovation och tillverkning inom området. Genom olika initiativ och aktiviteter vill de uppmuntra och stödja entreprenörskap och innovation som bidrar till tillväxt, sysselsättning och export inom branschen. Cosmopharma AB är medlemmar.

Natural Organic Cosmetics Sweden
www.nocsweden.se
En förening som samverkar för att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska vara det självklara valet för konsumenten. NOC är inte ett certifieringsorgan, men säkerställer att medlemmar i föreningen enbart är märken som kan klassas som naturliga/ekologiska. Cosmopharma AB är med och våra märken Organic och Barefaced Beauty är godkända.GODKÄNDA CERTIFIERINGAR


OCIA
www.ocia.org
OCIA International är en av världens äldsta, största och mest betrodda organisation inom den ekologiska certifieringsindustrin. En ideell, medlemsägd, jordbruksorganisation, OCIA, är dedikerad till att erbjuda högsta kvalité vid ekologiska certifieringstjänster för den globala ekologiska marknaden. Flera av våra ekologiska ingredienser i våra produkter som vår tillverkare använder är certifierade.

Leaping Bunny
www.leapingbunny.org
Leaping Bunny godkänner företag som producerar makeup och hudvård utan plågsamma djurförsök. Certifieringen gäller internationellt. Vårt veganska mineralmakeup märke Barefaced Beauty är godkända.

ECOCERT
www.ecocert.com
Ett franskt certifieringsföretag som är det största i Europa och USA och gör inspektioner i över 80 länder. ECOCERT kontrollerar och granskar innehåll, råvaror, produktion samt förpackning, främst i matindustrin, men även inom kosmetika. Flera av våra ekologiska ingredienser i våra produkter som vår tillverkare använder är certifierade.

PETA - Cruelty
www.peta.org
PETA en av världens främsta djurrättsorganisationer (People for the Ethical Treatment of Animals). PETA har genom åren haft en rad kända ambassadörer som Madonna, Kylie Minogue, Eva Mendes, Alicia Silverstone, Björk m.fl. Cosmopharma AB finns på PETA's hemsida över godkända företag.


The Vegan Society
www.vegansociety.com
Certifierar företag och enskilda produktserier som klarar deras kriterier att vara helt fri från animaliska produker i såväl ingredienser som framställning av produkten. Således får heller inga biprodukter från animaliskt ursprung. Vårt veganska mineralmakeup märke Barefaced Beauty är certifierade och godkända.

Vegobeauty
Vego Beauty
www.vegobeauty.se

Vego Beautys huvudmål är att inspirera och vägleda dig som är skönhetsintresserad till veganska produkter. Vegobeauty vill göra det lättare för dig som konsument att hitta djurvänliga alternativ, oavsett om du ska handla ett schampo, ett läppstift eller en kräm. Här finns Cosmopharma Sweden och Barefaced Beauty med i listan över godkända företag och märken.


REGISTRERINGAR


Cosmetic Products
Notification Portal - EU
Samtliga aktörer i skönhetsbranschen är skyldiga att anmäla produkter och eventuella nanomaterial till EU:s kosmetikaregister Cosmetic Product Notification Portal – CPNP innan produkterna släpps ut på marknaden. Cosmopharmas produkter finns registrerade.
Förpackning-och tidningsinsamlingen www.ftiab.se

Ett företag i återvinningsbranchen där företag som importerar och exporterar produkter och emballage som kan återvinnas bör vara medlemar. Man betalar för den mängd man tar in och skickar ut. För att bidra till en bättre miljö och är med och finansierar kretsloppscontainrar där privatpersoner kan källsortera papper, plast, glas och metall. Cosmopharma AB är anslutna.


VÄLGÖRENHET

Vid Din Sida
www.viddinsida.nu
En organisation som hjälper våra äldre svenska hemlösa pensionärer samt fattigpensionärer. Vid Din Sida är ute på fältet samt har en gård dit de hemlösa fattiga pensionärerna kan gå och få värme, mat, kläder och andra nödvändigheter för ett drägligare liv. Volontärerna finns där ute i natten för de hemlösa och har alltid tid för förtroliga samtal – och en välbehövd kram. Cosmopharma har specialdesignat tre produkter som stödjer deras verksamhet ekonomiskt.

Bröstcancerförbundet
www.brostcancerforbundet.se
Sveriges enda ideella patientorganisation med fokus på enbart bröstcancer. De är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell patientorganisation och är engagerade i frågor kring forskning, vård och rehabilitering. Cosmopharma som är ett företag med 98% kvinnor har under flera år stöttat denna organisation ekonomiskt genom event i oktober månad med fokus på Rosa bandet (BRO).
Brystkreftforeningen
www.brystkreftforeningen.no
Varje år i oktober arrangerar norska Brystkreftforeningen Rosa bandet-eventet i samarbete med Kreftforeningen. Arrangemanget är en viktig del av Brystkreftforeningens arbete. 1999 blev Rosa bandet aktionen arrangerad i Norge för första gången. De första åren var det Brystkreftforeningen ensam som arrangerade aktionen. Cosmopharma som är ett företag med 98% kvinnor har under flera år stöttat denna organisation ekonomiskt genom event i oktober månad med fokus på Rosa Sløyfen.
Kungsängens SK Handboll
www.laget.se/ksk
Sport och idrott är viktigt för oss i Cosmopharma och just handboll ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Cosmopharma sponsrar KSK