Om oss

Cosmopharma - ett litet hjärtligt svenskt mor- och dotterföretag med stora drömmar!

Bakgrund 2006-2019
Hudvårdsföretaget Cosmopharma AB grundades av Susanne Sjölander den 15 oktober 2006 i Kungsängen, en liten förort 3 mil utanför Stockholm, i direktförsäljningsbranschen med en tillverkning av det egna hudvårdsmärket utomlands.
Sedan 2019 då Celinn anställdes så drivs, ägs och styrs företaget av mor och dotter Susanne och Celinn Sjölander. Vi har inga andra anställda utan gör allt själva.

Nystart - Cosmopharma Sweden 2020 
2020 har vi ägnat åt en enda stor re-branding och uppgradering till Cosmopharma 2.0.
Vi valde att satsa allt- vi var inte redo att ge upp!

Vi drabbades av en extrem omsättningsminskning i början av 2020 när corona svepte in som en tromb över oss. Och därmed ställdes vi inför ett ultimatum att lägga ner eller satsa allt vi hade kvar på en stor förändring och på vår framtid. Vi fick tid över att fundera vart vi ska med vårt företag. Vad vill vi, vad är viktigt för oss och vad är vårt framtida mål? Svaret vi gav oss själva var; - Vi ska bli mer klimatsmarta, satsa allt på svensktillverkat, milda men aktiva ingredienser för att passa alla hudtyper, även den mest känsliga, anlita fler svenska samarbetspartners och leverantörer för vår tillverkning och produktion - hela kedjan i vår produktion ska hem! Samtliga ingredienser ska också vara biologiskt nedbrytbara likväl som emballage i återvinningsbar PET. Vi lämnar också direktförsäljningsbranschen och går över till grossist av vårt märke till återförsäljare samt egen nätförsäljning till slutkunder. 

Celinn har alltid haft väldigt känslig hud och har haft svårt att hitta bra hudvård som hon tål så hon var den som drev igenom att hudvården i Cosmopharma Sweden ska såklart vara bra och anti-aging och allt det där men den måste också vara för henne, och alltså gruppen med känslig hud som annars aldrig kan köpa bra hudvård utan att vara orolig för utslag, klåda och andra reaktioner.
Celinn har under 2020 varit den som fått prova sig igenom alla prover innan vi äntligen hade hela kompletta serien på plats.

I början av juni 2020 lanserades vår nya svensktillverkade veganska serie - Cosmopharma Sweden för första gången.

Det kändes som att kasta sig ut för ett stup, vi hade ingen aning om om det fanns någon som skulle ta emot oss och lyfta oss eller om vi skulle falla pladask.
Men wow! Vilket gensvar <3

Vi kommer jobba mer aktivt med att få fler intressanta återförsäljare av vår nya serie och blev fantastiskt glada när vi i februari 2021 lanserades hos LYKO och Green Little Hearts bland andra.

Hållbarhet och miljöaspekt ♻️
Aktiva men milda produkter som passar alla hudtyper med minimalt miljöavtryck till ett humant pris är den nya filosofin <3   
Vi slopade allt onödigt ytteremballage och la allt krut på att få fram en klimatsmart hudvårdsserie som var aktiv men mild, hudvård ska enligt oss vara för alla, även den mest känsliga.

Allt från råvara, flaska och etikett till den färdiga produkten köps och tillverkas av svenska (åtminstone skandinaviska) leverantörer i den mån detta är möjligt. Alla våra emballage är i återvinningsbara PET, allt för att vara så klimatsmart det bara går. Vi har minimalistiskt emballage och avstår helt från ytterkartonger och annat som bidrar till mer miljöförstöring. Vi jobbar nu med korta leveranser av allt från ax till limpa vid tillverkningen och framställningen utav vårt hudvårdsmärke Cosmopharma Sweden. Vi vinner nog inga priser för vackrast utseende men vi är nöjda och stolta,  för oss är inte utsidan det viktiga, utan det är insidan som räknas.

VINST - Årets bästa hudvårdsserie 2020 
Redan i november 2020 blev våra produkter i Cosmopharma Sweden nominerade i inte mindre än 3 (!) kategorier i den prestigefyllda tävlingen Stockholm Beauty Week Award. "Årets bästa hudvårdsprodukt", Årets Bästa Hårprodukt", "Årets bästa Hudvårdsserie 2020".
Fredagen den 22 januari 2021 var det final och vi vann (enligt oss!) det finaste priset av dem alla. Vi vann folkets hjärtan och tog hem segern och Cosmopharma Sweden utnämndes till Årets Bästa Hudvårdsserie 2020 - Folkets val!

NOMINERINGAR - Årets Bästa Ekologiska produkt + Årets Bästa Ekologiska Made in Sweden 2021
25 mars 2021 kom nästa erkännande! Vi fick återigen nypa oss i armarna för att vara säkra på att vi inte drömde! Glädjetårar ännu en gång och så tacksamma och inte minst stolta över våra nominerade produkter! Allt hårt arbete känns återigen så värt det nu med den ena bekräftelsen efter den andra!
Våra svensktillverkade handgjorda ekologiska, veganska, naturliga Cosmopharma Sweden Whipped Shea Butter är nominerad igen och den här gången till:
ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA PRODUKT 2021 och ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA MADE IN SWEDEN 2021 i den prestigefyllda tävlingen för ekologisk hållbar hudvård - Organic Beauty Awards 2021. Organic Beauty Awards syftar till att få fler att upptäcka och använda naturliga, ekologiska skönhetsprodukter. Effektiva produkter som samtidigt är bra för användarens hälsa och välmående. Produkterna som tävlar till OBA genomgår en gedigen process för att sålla fram de absolut bästa naturliga, ekologiska skönhetsprodukterna. Produkternas kvalitet säkerställs genom en kvalificerad och oberoende jury som testat mängder av produkter under drygt tre månader och experter granskar produkternas påverkan på vår planet. Efter detta gedigna arbete har de nu enats om 18 produkter som nominerats till finalen. Tävlingen arrangeras av NOC Sweden – en ideell förening för varumärken och andra som är intresserade av bättre skönhetsvård i segmentet hållbart, ekologiskt och klimatsmart. Tävlingsledningen för OBA är oberoende från enskilda varumärken.
Den 7 maj avgörs tävlingen och då vet vi om vi kammade hem segern eller om vi får nöja oss med en lika åtråvärd andra placering <3

Vinst igen i april 2021. En Beauty Oscar för ÅRETS BÄSTA MULTIPRODUKT 2021 med Whipped Shea Butter i Aftonbladet, skönhetsredaktörernas egna Oscarsgala för hudvård

Öppnat en fysisk butik 25 januari 2021
När vi ändå gjort denna enorma storsatsning under ett år utan dess like så valde vi att chansa vilt och öppnade upp vår första konceptbutik i Kungsängen i samma lokaler som vårt huvudkontor och lager som vi valde att passande nog döpa till Mor & Dotter Store och dit är du alltid välkommen för konsultation eller bara prova, dofta och känna på alla våra produkter <3 I vår butik hittar man, vid sidan av all vår prisbelönta och omskrivna hudvård även inredning, ljus, ljusstakar, porslin, vaser och kläder - alla från andra svenska eller Skandinaviska leverantörer som går hand i hand med våra kärnvärden.


Avslutningsvis
Vi är numera mor- och dotterföretaget Cosmopharma som står för svensktillverkad, klimatsmart hudvård för alla, även den mest känsliga. 
Två jäkligt nöjda kvinnliga entreprenörer med ett eget hudvårdsmärke där vi med stolthet han erbjuda milda men aktiva hudvårdsprodukter med veganska, naturliga och gärna ekologiska ingredienser. Allt från råvara, flaska och etikett till den färdiga produkten köps och görs av svenska (åtminstone skandinaviska) leverantörer i den mån det är möjligt, allt för att vara så klimatsmarta vi bara kan. Vi har funktionella, men minimalistiska emballage och avstår helt från ytterkartonger och annat som bidrar till mer miljöavtryck.  

Vi är enormt tacksamma för all den publicitet vi fått i press och media - överväldigade helt enkelt. Så stort att öppna Aftonbladet, tidningen Mitti i, Nordic Wellness Magazine, Daisy Beauty Magazine, tidningen Land och hitta text och bild om oss, om vårt märke Cosmopharma Sweden och inte minst om vår resa 2020 som kommer gå till historien. Mäktigt att klicka runt på sociala medier och se oss och våra produkter hos influensers och nöjda kunder och omskrivna av och nämna på livesändningar av fantastiska journalister så som ex. Agneta Elmegård m.fl. Hitta oss i bloggar och digitala medier så som UBRO och Skönhetsredaktörerna.se mfl. Overkligt, hedrande och motiverande att fortsätta producera fler hudvårdsprodukter i vår nya serie Cosmopharma Sweden.

Cosmopharma är, och har alltid varit, ett litet familjeföretag med stora drömmar och visioner och vi hoppas alltid kunna hålla fast vid vår jordnära, varma och på ett seriöst sätt, enkla arbetssätt oavsett hur stora vi blir. För oss är närheten, förtroendet och ärligheten med våra kunder, återförsäljare och tillverkare otroligt viktig.  

 Varma hälsningar från

Mor & Dotter
Susanne Sjölander & Celinn Sjölander
Cosmopharma AB

Tele: 08-58450058
[email protected]
[email protected]