Om oss

Cosmopharma - ett hjärtligt svenskt mor- och dotterföretag med stora drömmar!
Hudvårdsföretaget Cosmopharma AB grundades av Susanne Sjölander (mor) den 15 oktober 2006 i Kungsängen, 3 mil utanför Stockholm. 
Juni 2019 anställdes Celinn (dotter) i företaget och sedan den dagen drivs, ägs och styrs företaget av mor och dotter Susanne och Celinn Sjölander. Vi har inga andra anställda utan gör allt själva.

I början av 2020 tog vi ett stort beslut för varumärkets framtid och inledde ett stor förändringsarbete.. Vi skulle göra företaget och våra hudvårdsprodukter än mer klimatsmarta, satsa allt på svensktillverkat, milda men aktiva ingredienser för att passa alla hudtyper, även den mest känsliga, anlita fler svenska samarbetspartners och leverantörer för vår tillverkning och produktion - hela kedjan i vår produktion ska hem! Samtliga ingredienser ska också vara biologiskt nedbrytbara likväl som emballage i återvinningsbar PET.

Celinn har alltid haft väldigt känslig hud och har haft svårt att hitta bra hudvård som hon tål så hon var den som drev igenom att hudvården i Cosmopharma Sweden ska såklart vara bra och anti-aging och allt det där men den måste också passa för henne, och alltså gruppen med känslig hud som annars aldrig kan köpa bra hudvård utan att vara orolig för utslag, klåda och andra reaktioner.
Celinn har under 2020 varit den första som fått prova sig igenom alla prover innan vi äntligen hade hela kompletta serien på plats.

I början av juni 2020 lanserades vår nya svensktillverkade, veganska och återfuktande serie - Cosmopharma Sweden för första gången.

Det kändes som att kasta sig ut för ett stup, vi hade ingen aning om om det fanns någon som skulle ta emot oss och lyfta oss eller om vi skulle falla pladask.
Men wow! Vilket gensvar <3

Vi har sedan re-lanseringen fått många intressanta återförsäljare av vår nya serie och blev fantastiskt glada när vi redan 7 månader efter lanseringen fanns hos LYKO och därefter hos bl.a. Green Little Hearts, Veganhuset och Kissed by Eco.

Hållbarhet och miljöaspekt ♻️
Aktiva men milda produkter som passar alla hudtyper med minimalt miljöavtryck till ett humant pris och som ger huden massor av fukt är den nya filosofin <3   
Vi slopade allt onödigt ytteremballage och la allt krut på att få fram en klimatsmart hudvårdsserie som var aktiv men mild, hudvård ska enligt oss vara för alla, även den mest känsliga.

Allt från råvara, flaska och etikett till den färdiga produkten köps av svenska (åtminstone skandinaviska) leverantörer i den mån detta är möjligt. Alla våra emballage är i återvinningsbara PET, allt för att vara så klimatsmart det bara går. Vi jobbar nu med korta leveranser av allt från ax till limpa vid tillverkningen och framställningen utav vårt hudvårdsmärke Cosmopharma Sweden. Vi vinner nog inga priser för vackrast utseende men vi är nöjda och stolta,  för oss är inte utsidan det viktiga, utan det är insidan som räknas. Less is sometimes more!

VINST - Årets bästa hudvårdsserie 2020
Redan i november 2020 blev våra produkter i Cosmopharma Sweden nominerade i inte mindre än 3 (!) kategorier i den prestigefyllda tävlingen Stockholm Beauty Week Award. "Årets bästa hudvårdsprodukt", Årets Bästa Hårprodukt", "Årets bästa Hudvårdsserie 2020".
Fredagen den 22 januari 2021 var det final och vi vann (enligt oss!) det finaste priset av dem alla. Vi vann folkets hjärtan och tog hem segern och Cosmopharma Sweden utnämndes till Årets Bästa Hudvårdsserie 2020 - Folkets val!

SILVERPLACERINGAR - Årets Bästa Ekologiska produkt + Årets Bästa Ekologiska Made in Scandinavia 2021 
25 mars 2021 kom nästa erkännande! Vi fick återigen nypa oss i armarna för att vara säkra på att vi inte drömde! Glädjetårar ännu en gång och så tacksamma och inte minst stolta över våra nominerade produkter! Allt hårt arbete känns återigen så värt det nu med den ena bekräftelsen efter den andra!
Våra svensktillverkade handgjorda ekologiska, veganska, naturliga Cosmopharma Sweden Whipped Shea Butter är nominerad igen och den här gången till:
ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA PRODUKT 2021 och ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA MADE IN SCANDINAVIA 2021 i den prestigefyllda tävlingen för ekologisk hållbar hudvård - Organic Beauty Awards 2021. 
Den 7 maj avgjordes  tävlingen och vi kom på en andraplats i båda tävlingarna  <3

Vinst igen i april 2021. En Beauty Oscar för ÅRETS BÄSTA MULTIPRODUKT 2021 med Whipped Shea Butter i Aftonbladet, skönhetsredaktörernas egna Oscarsgala för hudvård

Öppnat en fysisk butik 25 januari 2021
När vi ändå gjort denna enorma storsatsning under ett år utan dess like så valde vi att chansa vilt och öppnade upp vår första konceptbutik i Kungsängen i samma lokaler som vårt huvudkontor och lager som vi valde att passande nog döpa till Mor & Dotter Store och dit är du alltid välkommen för konsultation eller bara prova, dofta och känna på alla våra produkter <3 I vår butik hittar man, vid sidan av all vår prisbelönta och omskrivna hudvård även inredningsdetaljer, present och damkläder - alla från andra svenska eller Skandinaviska leverantörer som går hand i hand med våra kärnvärden.


Avslutningsvis
Vi är numera mor- och dotterföretaget Cosmopharma som står för återfuktande, svensktillverkad, klimatsmart hudvård för alla, även den mest känsliga. 
Två jäkligt nöjda kvinnliga entreprenörer med ett eget hudvårdsmärke där vi med stolthet han erbjuda milda men aktiva hudvårdsprodukter med veganska, naturliga och gärna ekologiska ingredienser. Allt från råvara, flaska och etikett till den färdiga produkten köps av svenska (åtminstone skandinaviska) leverantörer i den mån det är möjligt, allt för att vara så klimatsmarta vi bara kan. Vi har funktionella, men minimalistiska emballage och avstår helt från ytterkartonger och annat som bidrar till mer miljöavtryck.  

Vi är enormt tacksamma för all den publicitet vi fått i press och media - överväldigade helt enkelt. Så stort att öppna Aftonbladet, tidningen Mitti i, Nordic Wellness Magazine, Daisy Beauty Magazine, tidningen Land m.dl. och hitta text och bild om oss, om vårt märke Cosmopharma Sweden och inte minst om vår resa 2020 som kommer gå till historien. 
Mäktigt att klicka runt på sociala medier och se oss och våra produkter hos influensers och nöjda kunder och återförsäljare, omskrivna av och nämna på livesändningar av fantastiska journalister så som ex. Agneta Elmegård m.fl. Hitta oss i bloggar och digitala medier så som UBRO och Skönhetsredaktörerna.se mfl. Overkligt, hedrande och motiverande att fortsätta producera fler hudvårdsprodukter i vår nya serie Cosmopharma Sweden.

Cosmopharma är, och har alltid varit, ett familjeföretag med stora drömmar och visioner och vi hoppas alltid kunna hålla fast vid vår jordnära, varma och på ett seriöst sätt, enkla arbetssätt oavsett hur stora vi blir. För oss är närheten, förtroendet och ärligheten med våra kunder, återförsäljare och tillverkare otroligt viktig.  

 Varma hälsningar från

Mor & Dotter
Susanne Sjölander & Celinn Sjölander
Cosmopharma AB

Tele: 08-58450058
[email protected]
[email protected]