Kundservice   |     Svenska   SEK   |  
Select country
Select language
Logga in
Rätt ordning på ansiktsprodukter | Cosmopharma (SE)

Rätt ordning på ansiktsprodukter


den 28 augusti 2015


« Tillbaka

Vi fick en fråga nyligen angående ordningsföljden för olika produkter inom ansiktsvård.
Frågan gällde en specifik serie, men kan besvaras väldigt generellt då det gäller alla våra serier.

 

1) Rengöring

Antingen använder man tvåstegsrengöring med Cleansing Milk (rengöringsmjölk) och Toner (ansiktsvatten), och då ska dessa alltid utföras i den ordningen, då rengöringsmjölken är ganska fet och löser upp orenheter, medan tonern, som i vissa fall dessutom innehåller alkohol rengör, desinficerar och tar bort rester av rengöringsmjölken. Använder man Cleansing Milk så MÅSTE man använda toner, annars blir det kladdigt och kletigt.
Vill man istället använda en enstegsrengöring, så är det produkter som Organic Cleansing Mousse eller Balance Facial Foaming Mousse eller x3 Micellar Water som gäller. Och då behövs ingen toner, då dessa inte är lika feta som rengöringsmjölk. Det är ingen nackdel med toner, men det behövs inte.
Rengöring, oavsett metod, ska göras varje dag både morgon och kväll. På kvällen tvättar vi bort föroreningar och rester av dagkräm och makeup, och på morgonen tvättar vi bort orenheter och rester av nattkräm. Kom ihåg att det är på nattens som kroppens reningsverk jobbar för högtryck, och det är då smuts och orenheter kommer ut.

 

2) Peeling

Absolut inte varje dag, men när man vill göra en peeling så gör man det direkt efter rengöringen. Peeling är lagom att göra ungefär 1-2 ggr i veckan.

 

3) Ansiktsmask

När man lägger en ansiktsmask så gör man det på rengjord och gärna peelad hud. Fördelen med att köra en peeling innan, är att det inte finns något lager döda hudceller i vägen för masken, och den kan tränga ner ordentligt. Vi rekommenderar ansiktsmask ungefär en gång i veckan, och den bör sitta kvar omkring 10-20 min innan den sköljs av med vanligt vatten.

 

4) Serum

Serum är extra näringsgivande och tränger ner på djupet. Huden ska alltid vara rengjord, så att serumet får öppen väg ner till de understa hudlagren.

 

5) Dagkräm eller nattkräm

Nu är det dags för dag- eller nattkräm. Och det är INTE "ungefär samma sak, så jag kan använda vilken som"! Dagkrämens uppgift är bl.a. att skydda från sol, avgaser och andra föroreningar vår hud möts av dagligen och nattkrämens uppgift är bl.a. att ge näring och fukt till huden.
Så ganska enkel tumregel: Ska du gå och lägga dig, använd nattkräm, annars använder du dagkräm!
Har du torr hud som behöver extra fukt, kan du lägga på lite extra nattkräm och låta det dra in ordentligt under natten. På morgonen sen gör du rent huden som vanligt enligt punkt 1.

 

Vi hoppas att dessa 5 punkter är till hjälp både för dig själv och när du hjälper dina kunder!

 « Tillbaka
Varukorgen är tom.
Webshop
Övrigt
© Cosmopharma   |   Köpvillkor   |   Sekretesspolicy   |   Cookies   |   Copyright   |   Kontakt   |   Hitta närmsta konsulent