I lager.

Whipped Shea Butter - Jasmine

249 kr

🌻 Nominerade Årets Bästa Kroppsprodukt 2021 (Sthlm Beauty Week Awards) (lanserades 7 maj 2021)


100% ekologisk, naturlig och vegansk dessutom svensktillverkad och handgjord! Här har vi en återfuktande och fuktbevarande krämolja från naturen utan dess like!

Vårt vispade fluffiga Sheasmör passar alla hudtyper, och extra bra till de allra torraste och känsligaste samt även i ett torrt och trasigt hår.

Cosmopharmas Whipped Shea Butter är en av våra bästa mjukgörare. Krämen  blir snabbt till en olja när den kommer i kontakt med kroppsvärme. Den därmed lätt att applicera när du masserar den  lite mellan händerna eller fingertopparna och låter den förvandlas till en mjuk olja innan applicering.

Den är gjord av ekologiskt Sheasmör som vi sedan doftsatt med en helt magisk allergenfri och ftalatfri jasmindoft. Man kan inte få nog av doften! Naturligt E-Vitamin som konserveringsmedel.

Sheasmör är ett fylligt vegetabliskt fett som pressas ur sheanötter, det vill säga smörträdets frön som är full av vitaminer som A, E och F. Det tillför huden mycket fukt och passar alla hudtyper, och extra bra för mycket torra. Idealiskt för svedd, röd hud, hård och torr hud, lindrigare solbränna, tillfälligt kliande hud insektsbett, en torr och irriterad hudbotten och passar dessutom  även utmärkt till bebisars fina känsliga hud.

Sheasmör är ett fast smör som blir hårdare under vintermånaderna då det är kallt och därför förvaras produkten bäst i rumstemperatur. Om det är hårt, mjukar du lätt  upp det mellan händerna/ fingertopparna innan det smörjes på kroppen, i hårbotten eller i håret. Om det är väldigt varmt på sommaren så ställ din burk lite svalt så den inte blir i flytande form i burken.

200 ml

Innehåller endast 3 ingredienser

  • Ekologiskt Shea Butter (Ger mycket fukt, bevarar fukten i huden, antioxidant, anti-aging, Innehåller vitamin A och E, passar alla hudtyper även den torra och känsliga)
  • Naturligt E-vitamin ( Antioxidant, Anti-aging, fuktbevarande, konserverar produkten så den inte härsknar eller blir på något sätt dålig)
  • Allergenfri och Ftalatfri doftolja (ger en drömmigt härlig doft, som tar oss till sommar och sol i sinnet direkt!

Tips vid användning: 
För kroppen eller ansiktet: Ta en liten (otroligt dryg, så ta lite!) klick i handen och låt den smälta i handen genom att gnida händerna mot varandra så blir den till en lättarbetad olja, smörj sedan in krämoljan på de ställen där du är extra torr eller irriterad. Torrfläckar, torra fötter, händer, armbågar, i ansiktet osv.

För texturerat hår: Använd i fuktigt eller torrt hår. Ta en liten klick i handen och vänta tills den smält av kroppsvärmen, applicera i håret. Tvätta inte ur. Efter hårtvätt kan du använda en något större mängd, men mellan hårtvättar räcker det med en mindre mängd för att göra en uppfräschning när du friserar håret.

För ej texturerat hår (tunna fina raka hårstrån): Använd i fuktigt eller torrt hår. Ta en liten klick i handen och vänta tills den smält av kroppsvärmen, applicera i topparna. Var försiktig med att applicera i hårbotten, då håret lätt kan se fett ut då.

Som hårinpackning: Applicera i håret som ovan och tvätta sedan ut det med schampo. Det kan behövas två tvättar.

Som kur för torr och irriterad hårbotten: Ta en liten klick på fingertopparna och massera sedan krämen mellan fingrarna  för att få en härlig olja som du sedan masserar in i hårbotten. Låt det gärna sitta i en hel natt en eller en hel dag om du har möjlighet. Håret kommer att se fett ut så gör det på en dag då du bara ska vara hemma. Tvätta sedan bort det som vanligt med ditt favoritschampo. Det kan behövas två tvättar.

INGREDIENSER: Butyrospermum parkii butter**, Tocopherol, Parfum*
* Allergenfri och Ftalatfri doftolja Jasmin, ** Ekologisk