I lager.

Whipped Shea Butter - Orange Peel Oil

249 kr

🌻 Vinnare av Årets Bästa Hudvårdsserie 2020, folkets val (Sthlm Beauty Week Awards)
🌻 Vinnare av Årets Bästa Multiprodukt 2021 (Beauty Oscar Aftonbladets Skönhetsredaktörerna)
🌻 Final Årets Bästa Ekologiska Produkt 2021 (Organic Beauty Awards)
🌻 Final Årets Bästa Ekologiska Made in Scandinavia 2021 (Organic Beauty Awards)
🌻 Nominerade Årets Bästa Kroppsprodukt 2021 (Sthlm Beauty Week Awards)

100% ekologisk, naturlig och vegansk dessutom svensktillverkad och handgjord! Här har vi en återfuktande och fettgivande krämolja från naturen utan dess like!

Vårt vispade fluffiga Sheasmör passar alla hudtyper, och extra bra till de allra torraste och känsligaste samt även i ett torrt och trasigt hår.

Cosmopharmas Whipped Shea Butter är en av våra bästa mjukgörare. Krämen  blir snabbt till en olja när den kommer i kontakt med kroppsvärme. Den därmed lätt att applicera när du masserar den  lite mellan händerna eller fingertopparna och låter den förvandlas till en mjuk olja  innan applicering.

Den är gjord av ekologiskt Sheasmör som vi sedan doftsatt med en ljuvlig doft av ekologisk apelsinskalolja. Naturligt E-Vitamin som konserveringsmedel och naturlig färgämne för den solgula fina färgen.

Sheasmör är ett fylligt vegetabliskt fett som pressas ur sheanötter, det vill säga smörträdets frön som är full av vitaminer som A, E och F. Det tillför huden mycket fukt och passar alla hudtyper, och extra bra för mycket torra. Idealiskt för svedd, röd hud, hård och torr hud, lindrigare solbränna, tillfälligt kliande hud insektsbett, en torr och irriterad hudbotten och passar dessutom  även utmärkt till bebisars fina känsliga hud.

Sheasmör är ett fast smör som blir hårdare under vintermånaderna då det är kallt och därför förvaras produkten bäst i rumstemperatur. Om det är hårt, mjukar du lätt  upp det mellan händerna/ fingertopparna innan det smörjes på kroppen, i hårbotten eller i håret. Om det är väldigt varmt på sommaren så ställ din burk lite svalt så den inte blir i flytande form i burken.

200 ml

Innehåller endast 4 ingredienser

  • Ekologiskt Shea Butter (Ger mycket fukt, bevarar fukten i huden, antioxidant, anti-aging, Innehåller vitamin A och E, passar alla hudtyper även den torra och känsliga)
  • Ekologisk eterisk apelsinskalolja (ger en frisk doft, mild och älskad av många, lugnande etierisk doft)
  • Naturligt färgämne (Naturlig mineral som ger produkten dess fina färg)
  • Naturligt E-vitamin ( Antioxidant, Anti-aging, fuktbevarande, konserverar produkten så den inte härsknar eller blir på något sätt dålig)

Tips vid användning: För kroppen eller ansiktet: Ta en liten (otroligt dryg, så ta lite!) klick i handen och låt den smälta i handen genom att gnida händerna mot varandra så blir den till en lättarbetad olja, smörj sedan in krämoljan på de ställen där du är extra torr eller irriterad. Torrfläckar, torra fötter, händer, armbågar, i ansiktet osv.

För texturerat hår: Använd i fuktigt eller torrt hår. Ta en liten klick i handen och vänta tills den smält av kroppsvärmen, applicera i håret. Tvätta inte ur. Efter hårtvätt kan du använda en något större mängd, men mellan hårtvättar räcker det med en mindre mängd för att göra en uppfräschning när du friserar håret.

För ej texturerat hår (tunna fina raka hårstrån): Använd i fuktigt eller torrt hår. Ta en liten klick i handen och vänta tills den smält av kroppsvärmen, applicera i topparna. Var försiktig med att applicera i hårbotten, då håret lätt kan se fett ut då.

Som hårinpackning: Applicera i håret som ovan och tvätta sedan ut det med schampo. Det kan behövas två tvättar.

Som kur för torr och irriterad hårbotten: Ta en liten klick på fingertopparna och massera sedan krämen mellan fingrarna  för att få en härlig olja som du sedan masserar in i hårbotten. Låt det gärna sitta i en hel natt en eller en hel dag om du har möjlighet. Håret kommer att se fett ut så gör det på en dag då du bara ska vara hemma. Tvätta sedan bort det som vanligt med ditt favoritschampo. Det kan behövas två tvättar.


INGREDIENSER: Butyrospermum parkii butter*, Citrus aurantium dulcis peel oil*, Tocopherol, CI 77019, CI 77891, CI77007
* Ekologisk