About us

Cosmopharma - ett litet hjärtligt svenskt familjeföretag med stora drömmar!

Cosmopharma grundades den 15 oktober 2006 och huvudkontoret ligger än i dag på samma adress, i Kungsängen en liten förort 3 mil utanför Stockholm. Jag, Susanne Sjölander, startade Cosmopharma AB inom direktförsäljningsbranschen men är nu mera grossist av mitt egna skönhetsmärke. Fram till 2020 har vi haft all produktion utomlands. 

I början av 2020 när corona svepte in som en tromb över oss gick vår försäljning ner markant och vi fick tid över att fundera avrt vi ska med vårt företag. Vad vill vi, vad är viktigt för oss och vad är vårt framtida mål? 
Tiden resulterade i att vi 2020 i allt elände uppfyllde en av våra stora mina drömmar, nämligen att flytta hem tillverkningen till svensk mark, och märket Cosmopharma Sweden föddes. På sikt ska all produktion vara på hemmaplan. Jag håller mig i den mån det går enbart till svenska eller åtminstone skandinaviska leverantörer av emballage så som burkar, flaskor, etiketter och pumpar. 
Detsamma gäller för de ingredienser jag använder i mina produkter, allt för att vara så klimatsmart och miljövänlig jag bara kan. Jag jobbar nu med korta leveranser för minimalt bidrag till miljöförstöring.   

1 oktober i år (2020) tog jag steget fullt ut och uppfyller ytterligare en av mina drömmar. Jag tar klivet helt ifrån direktförsäljningsbranschen och riktar mig nu enbart mot slutkunder i egen webshop och återförsäljare i form av butiker, salonger och e-butiker i Sverige och utomlands. Cosmopharmas produkter i Cosmopharma Sweden finns idag representerade i Sverige, Norge, Finland, litegrann i Danmark och är på väg in i ett par länder utanför Norden, vilket är otroligt spännande.  1 oktober 2020 lanserade vi vår nya hemsida i ny design, dock med samma adress www.cosmopharma.se  

Jag är numera en svensk stolt kvinnlig entreprenör med ett eget svenskt skönhetsföretag där jag erbjuder närproducerade svensktillverkade veganska hud- och hårvårdsprodukter, gärna med aktiva naturliga och ekologiska ingredienser. Allt från råvara, flaska och etikett till den färdiga produkten köps och görs av svenska (åtminstone skandinaviska) leverantörer, allt för att vara så klimatsmart jag bara kan. Jag har minimalistiskt emballage och avstår helt från ytterkartonger och annat som bidrar till mer miljöförstöring.  

Cosmopharma är, och har alltid varit, ett familjeföretag och jag hoppas kunna hålla fast vid vår jordnära, varma och på ett seriöst sätt, enkla och familjära arbetssätt oavsett hur stora vi blir. För oss är närheten, förtroendet och ärligheten med våra kunder, återförsäljare och tillverkare otroligt viktig. Kvalitén måste alltid vara den absolut bästa! Vi gör aldrig avkall på kvalité för att använda billigare råvaror, eller för att kunna ha billigare priser än våra konkurrenter. Kvalité är A och O för oss i allt vi gör. Allt från produkter till kundservice och hemsida. 

Vem är Susanne? Jag har arbetade som marknadsassistent och eventkoordinator på ett direktföretag inom hudvårdsbranschen 1997-2005 och där startade mitt intresse för hudvård och vilken skillnad den kan göra med rätt ingredienser och sammansättning för människors hud och hår. Jag kommer från en entreprenörsfamilj så att driva eget har alltid lockat och legat naturligt för mig. 2005 startade jag mitt första egna företag och har sedan dessa startat och sålt 10 företag men Cosmopharma har alltid legat varmt i hjärtat och är också det enda företag jag aldrig velat släppa. Under mina år i hudvårdsbranschen har jag skaffat mig oändligt värdefull erfarenhet som jag idag har i bagaget i min fortsatta framtid och karriär som ägare av mitt egna skönhetsföretag Cosmopharma och främst min serie Cosmopharma Sweden.  

Cosmopharmas mission är att tillhandahålla ett komplett sortiment av närproducerade, naturliga, rena, milda och ekologiska produkter inom hudvård, makeup och hårvård till ett konkurrenskraftigt pris.  Varmt välkommen att ta del av våra produkter och vi vill att du ska känna dig som hemma och känna samma kärlek som vi för våra produkter och företag från första sekund. 
 

Varma hälsningar från,
Susanne Sjölander
Grundare, ägare och vd
Cosmopharma AB
susanne@cosmopharma.se