About us

Cosmopharma - ett hudvårdsföretag att räkna med - skapat av mor & Dotter Susanne och Celinn
Hudvårdsföretaget Cosmopharma AB grundades av Susanne Sjölander den 15 oktober 2006 i Kungsängen, 3 mil utanför Stockholm. 
Juni 2019 tillträdde Celinn i företaget och sedan den dagen drivs, ägs och styrs företaget av mor och dotter Susanne och Celinn Sjölander. Vi har inga andra anställda utan gör allt själva från ax till limpa.

Våra kärnvärden är viktiga för oss i allt vi gör och något vi står för i vår framställning av våra hudvårdsprodukter.
KLIMATSMART - INKLUDERANDE - VÄLMÅENDE HUD
Våra produkter i serien som lanserades 2020 - Cosmopharma Sweden  är svensktillverkade, kontrollerade och registrerade. Våra veganska, och många även ekologiska ingredienser och råvaror köps av svenska leverantörer och samtliga är biologiskt nedbrytbara. Alla våra emballage köps av svenska leverantörer och är alla återvinningsbar PET. Vi avstår helt från onödigt ytteremballage för att minska våra miljöavtryck. Våra produkter testas inte på djur och vi är stolta godkända medlemmar i PETA.

Våra krämer och rengöringar är aktiva men milda för att passa alla hudtyper och därmed inkludera gruppen med känslig hud som annars ofta får stå bredvid och titta på.
Celinns upplevelse är att; Har du känslig hud som hon så är du oftast per automatik inte inkluderad, det är svårt att hitta bra och återfuktande hudvårdsserie man tål.
Därför valde vi att skapa en serie produkter som är för ALLA!
Eller nej förresten, den är inte för den som vill ha produkter som är kraftigt anti-aging med starka ingredienser.
Vi erbjuder produkter som ger fukt, massor av fukt. Detta redan i rengöringsprodukterna! De ska både ge fukt och bevarar fukten kvar i huden. Skydda huden, lugna och reparera huden för det den utsatts för från yttre och inre påverkningar. Allt för att din hud ska må bra och stråla och få den bästa förutsättningen att åldras med värdighet.
Vi tycker inte att en perfekt hud symboliseras av en rynkfri hud utan en perfekt hud är en hud som mår bra. En rynka eller pormask gör ingenting så länge huden är återfuktad och har en fin lyster och strålar av energi och inte minst mår bra!

I början av juni 2020 lanserades vår nya svensktillverkade, veganska och återfuktande serie - Cosmopharma Sweden för första gången.

Vi har sedan lanseringen fått många nya återförsäljare av vår nya serie och blev fantastiskt glada när vi redan 7 månader efter lanseringen fanns hos LYKO och därefter hos bl.a. Green Little Hearts, Veganhuset och Kissed by Eco och mängder av butiker och salonger.

Serien har sedan lanseringen nominerats och vunnit åtskilliga branschtävlingar

STOCKHOLM BEAUTY WEEK AWARDS
* Vinnare av ÅRETS BÄSTA HUDVÅRDSSERIE 2020
* Nominerad ÅRETS BÄSTA KROPPSPRODUKT 2020
* Nominerad ÅRETS BÄSTA HÅRPRODUKTER 2020
* Nominerad ÅRETS BÄSTA KROPPSPRODUKT 2021 med hela 4 produkter!
* Nominerad ÅRETS BÄSTA DAGKRÄM 2021
* Nominerad ÅRETS BÄSTA NATTKRÄM 2021
* Nominerad ÅRETS BÄSTA RENGÖRING 2021
* Nominerad ÅRETS BÄSTA ANSIKTSSERIE 2021
* Nominerad ÅRETS BÄSTA HUDVÅRDSSERIE 2021

(De sistnämnda nomineringarna för 2021 avgörs först i finalen januari 2022, vi håller tummarna!)

ORGANIC BEAUTY AWARDS
* Tvåa ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA PRODUKT 2021
* Tvåa ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA MADE IN SCANDINAVIA 2021
* Tvåa ÅRETS BÄSTA EKOLOGISKA KROPPSOLJA 2018

BEAUTY OSCAR - AFTONBLADET
* Vinnare ÅRETS BÄSTA MULTIPRODUKT 2021

PRESTIGE AWARDS
* Vinnare ÅRETS BÄSTA VEGANSKA HUDVÅRDSMÄRKE I SKANDINAVIEN 2021


Öppnat en fysisk butik 25 januari 2021
När vi ändå gjort denna enorma storsatsning under ett år utan dess like med restriktioner och begränsningar så valde vi att även öppna upp vår första konceptbutik i Kungsängen i samma lokaler som vårt huvudkontor och lager finns. Butiken valde vi passande nog att döpa till Mor & Dotter Store och dit är du alltid välkommen för konsultation eller bara prova, dofta och känna på alla våra produkter <3 
I vår butik hittar du , vid sidan av alla våra prisbelönta och omskrivna hudvårdsprodukter även inredningsdetaljer, present och damkläder - alla från andra svenska eller Skandinaviska leverantörer som går hand i hand med våra kärnvärden.


Vi är enormt tacksamma för all den publicitet vi fått i press och media - överväldigade helt enkelt. 
Så stort att öppna Aftonbladet, tidningen Mitti i, Nordic Wellness Magazine, Daisy Beauty Magazine, tidningen Land m.fl. och hitta text och bild om oss, om vårt märke Cosmopharma Sweden och inte minst om vår resa 2020 som kommer gå till historien. 
Mäktig och överväldigande känsla att klicka runt på sociala medier och bläddra i tidningarna och se oss och våra produkter hos stora tidningar, influensers och nöjda kunder och återförsäljare, omskrivna av, och nämna på livesändningar av fantastiska journalister så som ex. Agneta Elmegård m.fl. Hitta oss i bloggar och digitala medier så som UBRO och Skönhetsredaktörerna.se VegoEco mfl. Overkligt, hedrande och motiverande att fortsätta producera fler hudvårdsprodukter i vår serie Cosmopharma Sweden.

Cosmopharma är, och har alltid varit, ett familjeföretag med stora drömmar och visioner och vi hoppas alltid kunna hålla fast vid våra kärnvärden, fortsätta vara jordnära, varma och personliga oavsett hur stora vi blir. 
För oss är närheten, förtroendet och ärligheten med våra kunder, återförsäljare och tillverkare otroligt viktig.  

 Varma hälsningar från

Mor & Dotter
Susanne Sjölander & Celinn Sjölander
Cosmopharma AB

Tele: 08-58450058
[email protected]
[email protected]