Vår väg till minskat klimatavtryck

Vår väg till minskat klimatavtryck

Vad gör vi som företag för att minska vårt klimatavtryck?🌎♻️
1. Förra våren tog vi ett stort beslut om att flytta hem hela vår produktion till Sverige, allt för att slippa de långa fraktvägarna.

2. Vi använder endast emballage i återvinningsbar PET samt att vi skippat enligt oss ”onödiga” ytterförpackningar.

3. Vi försöker i den mån det går att använda ingredienser som finns nära oss i Sverige eller Skandinavien. Som exempel, i vårt balsam har vi Karragentång som växer på svenska västkusten istället för silikon. Och vi har Skandinavisk sjösand i vår peeling. Sedan en hel rad svenska örter så som salvia, åkerfräken, rosmarin m.fl.

4. Vi köper alla våra etiketter & emballage från Skandinaviska leverantörer.

5. Vi försöker packa era beställningar i en så liten kartong det går för att undvika att använda så mycket onödig fyllnad i paketet.

6. Vi fokuserar på att våra produkter ska ha många användningsområden så man endast behöver en kräm till kropp, fötter, händer osv. Som exempel Whipped Shea Butter som du kan ha överallt där du känner dig torr på kroppen samt även i hår och hårbotten.

7. Vi fokuserar också på att en och samma produkt ska fungerar för alla kön och åldrar. Vår ansiktsserie kan användas av alla då den är aktiv men med milda ingredienser så att även den mest känsliga kan använda den.

Vi försöker att göra klimatsmarta val varje dag och ser vad vi kan förbättra för att minska vårt klimatavtryck ännu mer. Tillsammans kan vi göra skillnad!🤝🌎♻️❤️