Varför utgår så många produkter?

Varför utgår så många produkter?

Detta är en fråga vi får dagligen och nu gärna vill besvara offentligt.

Vi har tagit ett viktigt beslut för Cosmopharmas framtid och vi vill och tänker inte längre frakta emballage, etiketter, råvaror och tillsist slutprodukten över halva jordklotet 🌏 vi vill istället bespara miljön all denna trafik och flyttar därför hem vår produktion till Sverige. I detta beslut inkluderar vi allt från råvara, ingrediens till emballage, tryck av etiketter och slutprodukt i den mån detta är möjligt, och detta är vårt sätt att dra vårt strå till stacken och bli mera klimatsmarta. Vi tar också bort alla onödiga ytteremballge som är snyggt, men bara hamnar i soporna.

Det är ju vansinnigt att ha naturliga och gärna veganska och ekologiska fina produkter som man sedan fraktar tusentals mil. ❤️

Självklart innebär det en högre kostnad än om man importerar varje del från fjärran länder. Men för att inte våra kunder ska bli lidande av höga priser har vi istället valt enklare emballage. Vi vinner nog inga emballagetävlingar, men nu lägger vi pengar på att handla i närområdet och inte minst på hög kvalité på innehållet istället.

Så detta är ett beslut som innebär att många kunders favoriter utgår, men för oss är detta ett statement och ett beslut vi nu jobbar efter. Men var inte ledsen, vi har såååå många spännande fina ersättare på gång in i sortimentet, vi måste bara ha lite tålamod.

Hälsningar 

Mor & dotter 

Susanne & Celinn Sjölander