Organic Line är ekologiskt, naturligt och veganskt

Organic Line är ekologiskt, naturligt och veganskt

Vad innebär ekologiskt?
-Ekologiska ingredienser måste odlas enligt de krav som bland andra Ecocert ställer för ekologisk odling. Det innebär utan kemiska bekämpningsmedel, gödsel och utan kemiska tillsatser vid tillverkningsprocessen. Men en produkt kan klassificeras som ekologisk med ett så lågt innehåll som 15% av ingredienserna som ekologiska. Vi har valt att hålla oss mellan 50-99% ekologiska ingredienser i våra produkter i vår serie Organic samt i vår Whipped Shea Butter i serien Cosmopharma Sweden.

Vad innebär naturligt?
-Ingredienser med ursprung från naturen. Vi har flera produkter som är 100% naturliga och alltså enbart baserade på just naturliga ingredienser. För att få klassificera en produkt som naturlig så får den faktiskt trots sitt påstående innehålla så mycket som 5% av ingredienserna syntetiska eller kemiska.

Visste du att hela Organic serien är 100% naturlig, så även Whipped Shea Butter i serien Cosmopharma Sweden.

Vad innebär veganskt?
-Med vegansk hudvård menas produkter som inte innehåller några animaliska ingredienser alls. Till detta räknas då även exempelvis bivax och honung, som annars egentligen är riktigt bra ingredienser för vår hud och vårt hår. Men här får man alltså hitta en ersättare för att kunna kalla sig 100% vegansk. Dessutom får produkten eller dess ingredienser inte testats på djur. Men eftersom detta styrs av svensk lag så är inga produkter som säljs i Sverige (gäller hela EU) testade på djur.


Visste du att alla produkter utom två produkt i serien Organic och alla utom två produkter i serien Cosmopharma Sweden är veganska. De som inte är veganvänliga i dessa produkter innehåller bivax, som är enormt bra för produktens syfte och verkan, men gör att dessa inte kan klassas som veganska.

Extra kuriosa:
Organicserien är gjord helt utan tillsatt vatten, alla flyttande produkter har istället förtunnats med Aloe Vera Juice. Det gör att vi inte behöver tillsätta konserveringsmedel i vanlig ordning utan det räcker att använda de fina oljor naturen erbjuder, i de flesta fall solrosolja. I stort samtliga övriga Cosmopharmas produkter har konserverats med naturligt E-vitamin.