Svenska ingredienser i den mån det går

Svenska ingredienser i den mån det går

När vi tog beslutet att flytta hem vår produktion av våra skönhetsprodukter så valde vi även att i den mån det går att samarbeta med tillverkare som köper svenska (eller åtminstone skandinaviska) råvaror, burkar, pumpar med mera. Detta gör att vi kan känna oss trygga i att våra produkter i serien Cosmopharma Sweden bidrar till minimal miljöförstöring gällande långa transporter av delarna i och omkring våra produkter.

Vi har även fokuserat på att byta ut traditionella ingredienser som fraktas långväga till svenska substitut.
För att nämna tre exempel så har vi i våra veganska hårbalsam valt att byta ut silikonet till Karrangentång som växer här på västkusten i Sverige. Denna tång har exakt samma egenskaper som silikonet. Det vill säga att den skydda hårstråt och ger glans och mjukhet.

I vår härliga veganska ansiktspeeling, som peelar mekaniskt, har vi valt att byta ut de traditionella aprikoskärnorna mot skandinavisk sjösand. Peelingen ger en effektiv men mild exfoliering och avlägsnar skonsamt döda hudceller, orenheter, överskottstalg, ökar blodcirkulationen och bereder en väg för att huden ska få nytt liv och lyster samtidigt som den återfuktar huden.

Sand – The Commodity of the 21st Century? - Risk Magazine


I våra veganska ansiktsvatten har vi valt att avstå från alkohol helt för att minimera uttorkning av huden. Men vi önskar fortfarande ha något antibakteriellt i tonern för att hjälpa huden bli fri från infamatioer och andra orenheter. Och då har vi istället valt salvia som är naturligt antiseptisk.

Odla kryddsalvia – god, vacker och läkande! | Allt om Trädgård

Detta är tre av de ingredienser där vi bytt ut för hudens, hårets, miljöns skull och inte minst för att kunna köpa veganska och naturliga råvaror på hemmaplan.

Vi kommer alltid att sträva efter att byta ut långväga ingredienser mot svenska där detta är möjligt! <3