SkinSupplement Complex Care

SkinSupplement Complex Care

Vad är SkinSupplement Complex Care
Det är en kraftfull kombination av ingredienser från naturen som alla tillsammans blir ett kraftpaket med vitaminer, mineraler, näringsämnen, fukt, antioxidanter och kärlek till din hud och hår en fighter mot inflam-aging och oxidativ stress.
Vår tillverkare har efter lång forskning och många laboratorietester satt ihop dessa i unika mängder till en perfekt blandning som ger enastående resultat för hud och hår. Samtliga uppdaterade och förbättrade produkter i Cosmopharma-serien innehåller detta komplex.

Aloe Vera Barbadensiss
Aloe veran innehåller bland annat mycket enzymer, antioxidanter, aminosyror och en rad andra komponenter som är bra för huden, håret och hälsan. Den lugnar solsveda, bett och torr irriterad hud. den ger fukt och hjälper huden att bevara fukten så den blir mjuk och fin.


Dead Sea Salt (Maris Sal)
Dödahavssalt är en oas av mineraler, lera och salt. Mineralerna främjar cellförnyelsen, förbättrar cellernas ämnesomsättning, stimulerar blodcirkulationen, rengör, föryngrar, återuppbygger och tillför syre till dina celler.

Chamomile
 Extract
Kamomillextrakt innehåller aktiva essentiella oljeföreningar, som är särskilt fördelaktiga vid vård av känslig hud.
Antiinflammatoriska egenskaper. Ökar blodflödet i huden och lugnar hudirritation.Shea Butter
Sheasmör kommer från sheaträdets kastanjestora nötter. Dess bästa egenskap är att den binder vätska och är därför en fantastisk fuktbevarare för huden.
Avocado Oil
Avokadooljan består huvudsakligen av omega-3-fettsyror och oljesyror, vilka är mest kända för att bidra till att öka återfuktningen. Avokadoolja innehåller också koncentrationer av pantotensyra, vitamin K, C, E och kalium, som tillsammans kan fungera som en aktuell lösning för lugnande av en torr irriterad hud.


Sea Buckthorn Seed Oil - Havtorn
Havtornsoljan skördas från fröna som finns i bären, plantan växer i stora delar av Europa och Asien. Det odlas också framgångsrikt i Kanada. Havtorn är ätbara och näringsrika. Havtornsbär är rika på vitaminerna A, B1, B12, C, E, K och rika på lykopen. Innehåller även de Omega-3 och Omega-6 syror som stärker hudens skydd, vilket är bra mot torr hud. Havtornsolja är bra för solskadad hud och för hud med rosacea.Grape Seed Oil
 
Druvfröolja tas från kärnorna i vindruvorna och används mest för dess antioxidantegenskaper. Den är också perfekt som mjukgörare.


Macadamia Ternifolia Seed Oil
 
Macadamianötolja utvinns genom att pressa ut olja från macadamia-trädet. Innehåller 60% oljesyra, 18% palmitolsyra, 2,7% linolsyra, 3% omega-3 och omega-6. Effektiv mjukgörare som ger en underbar mjuk och slät känsla på huden.

Green Tea Extract
Grönt te extrakt är en mycket aktiv ingrediens som bär på många fördelar, främst beroende på innehållet av polyfenoler som är ansvariga för antioxidanter och antiinflammatoriska effekter för vår hud. Dessutom har de förmågan att hämma nedbrytning av kollagen och är därför en fighter mot ålderstecken så som rynkor. Grönt te-extrakt skyddar också mot UVB-skador. Dessutom har det visat sig öka den övergripande återfuktningen av huden genom att förbättra fukthalten redan uppe vid hudens yta. Denna fuktgivande fördel kan också bidra till att förbättra hudens grovhet, vilket gör huden mjuk och slät.

Marine algae extracts
Havsalger har använts i alternativmedicin för hudrelaterade sjukdomar sedan antiken. Idag använder man havsalger i stor utsträckning i hudvårdsprodukter på grund av dess höga aktivitet och naturliga innehåll. Algerna är väldigt lik vår egen hud den har såväl dermis som epidermis, precis som vår hud, och även ett nätverk av stöttande fibrer som påminner om kollagen samt en skyddande hinna av olja och vatten som påminner om vår egen. Algextrakt innehåller Omega 3-fettsyror, aminosyror och vitaminer A, B, C och E som främjar hudens struktur.


Vitamin C

C-vitamin är en vattenlöslig antioxidant. Vitamin C är en naturligt förekommande antioxidant som är en viktig beståndsdel i huden. Det spelar en central roll i förebyggandet av torr hud och rynkor, kollagen syntes och hudförnyelse. Vitamin E 
E-vitamin skyddar cellmembranen mot skador från fria radikaler. Det kan förhindra förtidigt åldrande av huden på grund av UV-bestrålning.


Vitamin A 
A-vitamin främjar hudföryngring, är nyckeln till att förbättra hudens övergripande struktur. Förbättrar utseendet på skadad hud, ger fukt, minskar rynkor. Ger en fast och spänstig hud.


Humulus Lupulus
Humle har kraftiga antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, kan hjälpa till att bleka pigmentfläckar i huden. Växten gör också underverk för torra frissiga hår. Vem har inte hört "Öl är bra för håret" och då är det just Humlen som är den goda fen i det uttalandet. Växten verkar ha sitt ursprung i Kina och har därifrån spridit sig naturligt över hela norra halvklotet.
Växten förekommer nu även naturligt i Europa, Asien, Nordafrika och Nordamerika.

Omega 3 & 6
Människokroppen är kapabel att göra alla fettsyror som behövs förutom omega-3 och omega-6. Dessa måste vi tillsätta genom kost eller kosttillskott eller i krämer. Förutom att kroppen ska kunna utföra väsentliga kroppsfunktioner kan essentiella fettsyror också bidra till att bibehålla god hud- och hårkvalité. EFA är avgörande för hudcellernas barriärfunktion. Detta är speciellt viktigt för hudceller på ytnivå.

Moringa Oleifera Leaf Extract
Moringan är en riktig guldklimp! Den här ingrediensen borde alla ha i sina produkter - här bjuder moder natur på ett riktigt storslagen ingrediens för just hud och hår!
Det är en tropisk växt med fuktgivande och näringsgivande effekter. Innehåller mer än 46 antioxidanter som starkt bidrar till en frisk hud. Moringa-växten har mycket höga koncentrationer av vitaminer (A, B, C, D, E) och mineralerna (koppar, järn, zink, magnesium, kiseldioxid och mangan) samt näringsämnen med ett rekordhög proteininnehåll (vilket Kollagen, Elastin och keratinet är, just proteiner). Detta bidrar till att ingrediensen är kraftfullt anti-aging. Den har också antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Moringa stärker både hudens och hårets struktur.
Moringa innehåller svavel, ett mineral som är närvarande i varje cell i kroppen och är den viktigaste ingrediensen i kollagen och keratin. Kollagen binder ihop och stöder vävnader (så vi slipper rynkor) samt ger flexibilitet och mjukhet i huden och Keratin är en stel substans som ger huden styvhet och hållfasthet. Dessa två substanser (tillsammans med Elastin) utgör huvuddelen av hudvävnad som består av just svavelhaltiga proteiner.

För att visa på dess fulla prakt tar vi här ett par exempel där vi jämför Moringan med de som annars toppar listan!
Moringa innehåller:

  • 7 gånger mer kalium än bananer
  • 2 gånger så mycket protein än i mjölk
  • 4 gånger mer kalcium än i mjölk
  • 4 gånger mer A-vitamin/Betakaroten än morötter
  • 7 gånger mer C-vitamin än apelsiner
  • 25 gånger mer järn än spenat
  • 36 gånger mer magnesium än ägg
  • 50 gånger mer vitamin B3 än jordnötter
  • 50 gånger mer vitamin B2 än bananer


Alla dessa naturliga ingredienser är det som tillsammans med exakt rätt mängd bildar SkinSupplement Complex Care. Var och en ensam ger inte samma effekt, men efter lång forskning har våra farmaceuter hittat den exakt mängden av var och en av ovan ingredienser som i synergi med varandra skapar magi.

Vi är så stolta över våra produkter så vi nästa spricker, och hoppas verkligen att du också kan känna av den här pirrande känslan, tryggheten och stoltheten över Cosmopharmas produkter!