Därför ska du peela huden i ansiktet

Därför ska du peela huden i ansiktet

Har du läst eller hört någonstans att man ska använda en peeling i ansiktet för att det ska vara bra för huden men du fattar inte riktigt varför? Vi förstår dig, hudvård kan vara svårt om man inte har koll på alla olika slags produkter som finns och hur huden är uppbyggd. Så nu ska vi enkelt och kortfattat försöka förklara för dig så du förstår varför man ska ha en peeling i sin hudvårdsrutin!

Men varför ska man använda peeling?

Om du vill få fram glowet i din hud så är peeling ett bra tips till att ha de bästa förutsättningarna till ett riktigt glow. Ordet peel betyder ju på engelska skala, eller få av. Det är det man vill med peeling, att avlägsna döda hudceller från hudytan så att nya celler kan produceras. Man vill stimulera huden att få fram nya celler fortare än vad kroppen själv producerar/tar fram. I vanliga fall bildas nya celler mellan 28-35 dagar beroende på din ålder och ju äldre desto långsammare. Att peela huden ger även en jämnar hudstruktur och huden uppfattas som lenare och mjukare. Att avlägsna alla orenheter och döda hudceller gör att dina andra hudvårdsprodukter kommer lättare in i huden när det inte ligger massa i vägen, man minskar även risken för tilltäppta porer då peeling rensar ut massa orenheter. Hur ofta du ska peela dock beror på din hudtyp, vilken årstid det är och vilken sorts peeling du använder. Mellan 1-3ggr / vecka är en vanlig rekommendation att förhålla sig till. 

Därför ska du peela huden om du har……

Torr hy – för att få bort den torra ytan så att din hudkräm kan återfukta ordentligt.

Fet hy – för att luckra upp och öppna tilltäppta porer, förebygger pormaskar.

Mogen hy – för att få bort det gråa och få fram det inre lyster i huden.

Vår Refreshing Peeling - länk

En produkt som förtjänar mycket mer uppmärksamhet än va den får!! Vår Refreshing Peeling är en svensktillverkad och vegansk ansiktspeeling som skonsamt men effektivt peelar bort döda hudceller med mycket finkorning skandinavisk sjösand. Peelingen ökar blodcirkulationen i huden och inte minst låter dina övriga ansiktsprodukter bli ännu mer effektiva eftersom det översta torra lagret med hudceller avlägsnas så då kan huden ta till sig annan hudvård ännu bättre. 

Hudtyp: Passar alla hudtyper, även dig känslig hy

Användning: Massera in peeling på rengjort ansikte och skölj av med ljummet vatten. Efter du avlägsnat all peeling kan du använda vår Purifying Toner för att neutralisera hudens pH-värde och avsluta sen med en återfuktningskräm.

Fördelar med Refreshing Peeling

  • Rengör skonsamt huden och porerna på djupet
  • Avlägsnar döda hudceller och annan smuts
  • Peelar med fina skandinaviska sandkorn som inte repar huden struktur
  • Jämnar ut hudens yta
  • Ökar blodcirkulationen

Aktiva ingredienser

  • A-vitamin
  • E-vitamin
  • Finkornig skandinavisk sjösand