Peeling, varför då?

Peeling, varför då?

Måste man använda skrubb eller Peeling?

Svaret är väl egentligen, nej man MÅSTE inte men det är faktiskt en stor fördel att då och då skrubba sin hud både på kroppen och i ansiktet.

Varför då?
Det låter lite äckligt men det är faktiskt så att vårt yttersta hudlagret är fullt av döda hudceller.
Varje dag dör miljontals hudceller, samtidigt som det bildas nya längre ner i hudlagren som under sin levnadstid tar sig längre och längre upp tills de avslutar som döingar i översta hudlagret som också kallas Epidermis.
När vi är unga sker förnyelse av hudceller ungefär två gånger per månad.
Ju äldre vi blir desto längre tid tar det, när vi blir gamla tar det upp till tre månader.

De döda hudcellerna lägger sig på vår huds yta och skapar tillsammans ett negativt skyddande lager. De stöts naturligt bort från huden men en daglig rengöring och gärna nån peeling en gång i veckan mår huden väldigt bra av.

Risken är annars att lagret med döda hudceller blir för tjockt att det blockerar huden och täpper till de viktiga porerna. Porerna tillverkar varje dag talg som är hudens naturliga oljor och smörjmedel. Så om vi har ett gäng döda hudceller som ligger på huden och inte släpper tåget självmant, så producerar vi talg och fett och olja som lägger sig under och nästa dygn dör några miljoner celler till och då klistrar dom fast i oljan och vips så har du flera lager av gamla döda hudceller fastlimmade lager på lager.

När porerna täpps till bildas det vi kallar pormaskar. Orsaken till dessa kan både vara att döda hudcellslagret har byggts på i för stor grad, men också på grund av smuts och orenheter som fastnat på huden.

Är du duktig på att använda dyra fina välgörande krämer?
Då är det ännu viktigare att du rengör din hud från smuts, talg, fett, olja, eventuell makeup, föroreningar och döda hudceller både dag och kväll innan du smörjer med dina fina krämer, men även att du peelar huden då och då som en riktig storstädning där du avlägsnar alla orenheter.

Får du för tjockt lager av döda hudceller så får dina hudvårdsprodukter svårt att göra någon nytta, de aktiva ingredienserna blir kvar på ytan och det är som att slänga pengarna i sjön.
Och förmodligen skulle du tycka att krämen är dålig och inte alls fungerar.
Känns det som den lägger sig som ett lager uppe på huden och känns den kladdig, eller att den inte ger din hud så mycket fukt som behövs för att du ska vara nöjd? Kanske det bara är lite gamla hudceller och talg och smuts i vägen!?

När man gör en peeling är det inte bara de döda hudcellerna som faller av. Kroppen får också signaler att öka produktionen av kollagen, vilket är en viktig del i att huden ska hållas i gott skick, dessutom ökar blodcirkulationen.

Peeling ger alltså en ordentligt ren hud, finare färg i ansiktet, inte grå och glåmig som det lätt blir om lagret med smuts och döda hudceller blir för tjockt. Och inte minst kan du bibehålla din ungdomliga spänst i huden betydligt längre!