Nu kommer kylan, då behöver huden fukt!

Nu kommer kylan, då behöver huden fukt!

Varför blir huden så annorlunda på höst och vinter egentligen?
Nu kommer den kalla tiden allt närmare och huden kan kännas extra torr och stram. Att huden blir extra torr på det kalla halvåret beror på hudens yttre skikt. När du är ute i den kalla luften drar de yttre, tunna blodkärlen ihop sig och vätskan i huden försvinner. Kroppen prioriterar helt enkelt att försvara den djupare delen av huden och de inre, vitala organen, därför kan en person som egentligen inte har en torr hud uppleva den som torr då den blir yttorr.  Men lugn vi kan hjälpa din hud att klara sig galant igenom den här torra och kalla perioden! En torr hud har för lite fukt och fett och huden kan vara ömtålig och lätt bli irriterad. Det är viktigt att sköta om torr hud så att besvären inte blir värre. Använd en tvålfri rengöring och smörj sedan med en mjukgörande återfuktande kräm en eller rent av ett par gånger om dagen om det är riktigt torrt. En bra hudvårdsrutin året om gör att du kan förhindra utbrott av torr hud.


KYLAN
Nu när det blir kallt och torrare luft upplever de flesta att huden blir torrare och stramare och rent av lite fnasig, men varför blir det så egentligen?

- Luftfuktigheten sjunker i takt med att graderna minskar. Detta påverkar huden negativt på flera plan. Dels blir huden fuktfattig då den inte kan bevara fukten på samma sätt som när luftfuktigheten är högre och temperaturen varmare. Förmågan kan sjunka med hela 25% och då fastnar överskottsfett och döda hudceller lite hårdare på ytan (hornhuden) eftersom det inte finns något "smörkmedel" kvar i huden och det kan orsaka torrfläckar, grövre hudstruktur och fyllda porer som kan leda till små inflammationer och finnar. Huden blir även stramare och det kan uppstå små flagor av torrheten och det kan till och med skapa klåda.

+ Vi rekommenderar våra återfuktande produkter så som HAND LOTION COTTON, MOISTURIZING BODY & FACE CREAM, WHIPPED SHEA BUTTER OCH MOISTURIZING DAY CREAM, NOURISHING NIGHT CREAM, MOISTURIZING SERUM som alla är milda men aktiva återfuktande produkter som lämpar sig ypperligt den kalla torra årstiden.

>>TA MIG TILL VEGAN FACIAL START SET

 
RENGÖRING
Tvål torkar ut huden och alkohol torkar ut huden och vatten torkar ut huden. Så det är viktigt att använda rätt rengöringsprodukter. För det är onödigt dyrt att rengöra med en uttorkande produkt för att sedan försöka återfukta med kräm. Vi gör alltså bäst i att rengöra med återfuktande rengöringar som en extra boost och som mer samarbetar med krämerna!

– Tvål torkar ut huden och avlägsnar den naturliga olja som huden behöver för att hålla sig återfuktad. Därför är det viktigt att använda tvålfria rengöringsprodukter. 

+ Vi rekommenderar därför våra återfuktande rengöringar HAND SOAP COTTON, CLEANSING MILK, TONER och BODY WASH som alla berikade med återfuktande ingredienser och milda ingredienser som inte avlägsnar hudens egna skydd och dessutom är vår toner alkoholfri, vilket är relativt ovanligt. Allt för att ge huden fukt, fukt och fukt som den skriker efter 


DIN ÅLDER
Dessvärre så är det så att ju äldre vi blir ju sämre blir huden på att återfukta sig själv och även egenskapen att bevara fukten i huden avtar. Men lugn, vi har produkter som hjälper huden att behålla sin ungdomliga återfuktade hud så du slipper torr, narig och kliande hud.

– Ju äldre man blir, desto mer minskar mängden naturliga oljor i huden. Förmågan att behålla fukt minskar också, vilket ofta leder till att man får torrare hud ju äldre man blir och minskad elasticitet.

+ Vi rekommenderar samtliga produkter i serien Cosmopharma Sweden som alla är formulerade att ge fukt, massa fukt. Samtidigt som de är milda är de aktiva så de passar alla hudtyper, till och med den mest känsliga. Innehåller endast naturliga anti-aging ingredienser.


BLUE LIGHT
Blue light är den strålning som våra skärmar, surfplattor och mobiler avger. Det finns studier som visar att detta ljus bryter ner huden och åldrar den i förtid snabbare än vad UV ljus från solen gör.

- Det är alltså inte konstigt om du som jobbbar framför en skärm hela dagarna upplever att du har en problematisk hud.  Huden kan få små utslag, torrfläckar, klia, bli narig och känas stram. Och på den kalla årstiden blir det dubbelt så illa då även kylan gör dåligheter för huden.

+ Se till att rengöra din hud i ansiktet med återfuktande produkter så som PURIFYING CLEANSING MILK, PURIFYING TONER. Använd återfuktande och milda produkter som ger fukt och det viktigaste av allt bevarar fukten i huden varje dag! Så kommer din hud att tacka dig och du kommer märka stor skillnad WHIPPED SHEA BUTTER OCH MOISTURIZING DAY CREAM, NOURISHING NIGHT CREAM, MOISTURIZING SERUM. MOISTURIZING BODY & FACE CREAM innehåller dessutom bivax och är därav den enda av våra produkter som inte är vegansk, bivaxet fungerar som en köldkräm. Som en sköld på huden som gör att kylan hålls borta från att skada huden. TORRA HÄNDER RÅDER VI BOT PÅ MED WHIPPED SHEA BUTTER, HAND LOTION COTTON. Vegetabiliskt Glycerin är superbra för hudens fuktbalans och inte minst för att bevara fukten kvar i huden. Den kan ta sig djupt ner i hudlagren.