Moringa, en stark antioxidant

Moringa, en stark antioxidant

SkinSupplement Complex Care är namnet på det ingredienskomplex vi har tillsatt i våra förbättrade produkter i Cosmopharma-serien och x3 Face Care.

En av alla de välgörande ingredienser vi hittar där är Moringa, som vi nämnt tidigare har den fantastiska egenskaper som bibehåller vår hud ung, spänstig med en frisk glöd!

Vad gör Moringa till en så fantastisk ingrediens för vår hud?
Om detta skriver Victoria från Look Fantastic så himla bra och radar upp en rad stora märken som alla valt att tillsätta denna kraftfulla växt  i sina hudvårdsprodukter, en växt så rik på mineraler, antioxidanter och vitaminer:


Vilka är fördelarna med moringa för din hud?
Naturligt vårdande ingredienser är ett bra komplement till din hudvårdsrutin.
Växter som tål hårda förhållanden och skyddar och reparerar sig i sin naturliga form har ofta liknande vårdande effekter på huden.

Moringa är en sådan ingrediens och växten har sitt ursprung i Himalaya men finns även i tropiska områden. Växten är känd för sin förmåga att trivas och växa snabbt i tropiska klimat med lite eller inget vatten.

Moringa kallas vanligtvis livets träd, och är fylld med fuktighetsgivande och skyddande egenskaper som gör det till en magisk ingrediens att använda på huden.


Vad gör moringa så fantastisk?

Moringa är fylld med mycket höga koncentrationer av vitaminer och näringsämnen som hjälper till att stärka och försköna din hud.

Moringa är rik på vitamin A, en anti-ageingingrediens som arbetar för att uppmuntra hudcellerna att förnya sig för att reducera utseendet på fina linjer och rynkor. Cellregenerering är essentiell för att uppnå en strålande, ungdomlig hy samt för att hålla akneutbrott borta, vilket gör moringa till en underbar ingrediens för både mogna och aknebenägna hudtyper.

Moringa innehåller även vitamin E som hjälper huden att behålla fukt, vilket ger ett fylligt och friskt utseende. Perfekt för alla med torr, uttorkad hy som behöver en fuktboost.


Växtens antioxidantegenskaper gör det också till en fantastisk ingrediens att inkludera i hudvård eftersom vår hud blir alltmer sårbar mot luftföroreningar. Antioxidantrik vitamin E hjälper till att skapa en barriär på din hud, vilket hjälper till att skydda din hud från omgivande miljöfaktorer och skador från fria radikaler.

Med så många transformativa egenskaper är moringa den nya, mångsidiga ingrediensen som bör ingå i din vardagliga hudvårdsrutin.


Vi är så glada att vi nu har denna goding i samtliga produkter i x3 och även i nästan samtliga produkter i Cosmopharma-serien 

Moringa innehåller sammanlagt 46 stycken antioxidanter och 36 antiinflammatoriska ämnen.


Moringa Oleifera Leaf Extract


Moringa-växten har mycket höga koncentrationer av vitaminer (A, B, C, D, E)
och mineralerna (koppar, järn, zink, magnesium, kiseldioxid och mangan) samt näringsämnen med ett rekordhög proteininnehåll (vilket Kollagen, Elastin och keratinet är, just proteiner).
Detta bidrar till att ingrediensen är kraftfullt anti-aging.
Den har också antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper.
Moringa stärker både hudens och hårets struktur.

Moringa innehåller svavel, ett mineral som är närvarande i varje cell i kroppen och är den viktigaste ingrediensen i kollagen och keratin. Kollagen binder ihop och stöder vävnader (så vi slipper rynkor) samt ger flexibilitet och mjukhet i huden och Keratin är en stel substans som ger huden styvhet och hållfasthet. Dessa två substanser (tillsammans med Elastin) utgör huvuddelen av hudvävnad som består av just svavelhaltiga proteiner.