Jojobaolja i vår nattkräm

Jojobaolja i vår nattkräm

Jojobaolja i Nourishing Night Cream - Hur fungerar en olja för alla hudtyper?

Jojobaoljan passar faktiskt alla hudtyper. Oavsett om du har en torr narig hud eller en fet problematisk hud.

I en torr hud hjälper oljan till att skydda huden och binda fukt, vilket är precis vad torr hud behöver. Oljan går också utmärkt att använda om man har eksem eller sprickor i huden.

Även för dig med fet hy eller problematiskt hud så har jojobaoljans egenskaper stora fördelar eftersom oljan hjälper till att normalisera talgutsöndringen i huden. Oljan hjälper till att lösa upp gammalt talg som annars täpper till porerna.

Eftersom jojobaolja har en förmåga att just balansera hudens talgproduktion kan den verkligen vara ett riktigt bra alternativ för aknebenägen hud. Vissa tunga och feta ansiktsoljor bör man undvika om man har fet hud. Jojobaoljan är egentligen mer som ett vax som är ganska lik hudens egna fett så den täpper inte igen porerna vilket är en förutsättning för att få ordning på en problematisk och aknebenägen hy.

Jojobaoljan går snabbt in i huden och känns därav inte alls kladdig på hudytan och sedan har den ytterligare en mycket bra egenskap som gör att vi valt att ha den fina oljan i vår nattkräm. Den lugnar huden och reparerar de eventuella skador din hud utsatts för under dagen.

Det är även naturligt antibakteriell.

En riktig goding som är som mat och näring för huden oavsett hudtyp!