Frågor vi ofta får

Frågor vi ofta får

Vi summerar lite svar på frågor vi upplever att vi ofta får:
💐Vad är viktigast i en hudvårdsprodukt för att huden ska må så bra den bara kan enligt er?

- Svaren är nog många, men enligt oss är det nog främst FUKT FUKT FUKT och FETT om du inte har en väldigt fet hudtyp för då behöver din hud egentligen bara FUKT. För oss är det också viktigt att produkterna passar alla, även den allra känsliga och därför avstår vi starka ingredienser för att inkludera alla.

💐 Varför har Cosmopharma inga super anti-aning produkter?

- Vi har bestämt vad som är viktigt för oss och vi håller fast vid detta. Då Celinn alltid har haft problem att hitta hudvård hon tål så var just det, det viktigaste för oss! Alla (de allra flesta iallafall) ska kunna handla vår hudvård och tåla den och älska den! Vad gör en rynka eller två, sålänge huden ser frisk ut och mår bra tänker vi!? Hos oss hittar du alltså inga starka syror eller andra superaktiva ingredienser som sägs vara starkt anti-aging. Vi har medvetet valt att skapa en serie produkter som ska vara mild så den passar alla, även de mest känsliga men ska samtidigt göra det den är ämnad för. Alltså ge massa massa fukt och ibland fett, berikad med naturliga ingredienser som förstärker produktens syfte. Vi använder däremot aktiva med milda ingredienser som kan ha positiv verkan för att bibehålla huden mjuk, slät och spänstig. En rengöringsmjölk till exempel ska ge massa fukt samtidigt som den måste ha några tillsatta ingredienser som ska klara av att lösa upp och rengöra huden från makeup, svett, föroreningar och andra orenheter. En kroppskräm ska ge massa fukt och fett och inte minst bevara huden återfuktad. Vi vill inte komplicera det mer än så. Less is more enligt oss.

💐 Har Cosmopharma funderat på att hotta upp emballagen till mera lyxiga förpackningar?

- Ja och nej... vi är lite inne på att förändra våra emballage men det viktiga här enligt vår filosofi är att de är helt återvinningsbara och att priset för våra kunder inte ska påverkas negativt. Det är viktigt för oss att ha bra innehåll till ett attraktivt pris. Emballaget i all ära men för oss är insidan viktigare än utsidan och att flaskan eller burken är återvinningsbar! Eftersom förbränningsmaskiner har svårt med all färgad plast så blir ett naturligt led för oss att byta alla emballage till vita och transparenta. Samma gäller när det är för mycket etikett på produkten eller sitter för hårt så får sorteringsmaskinen problem att dela upp papper och plast så mindre etiketter är ytterligare ett led för oss. Att trycka direkt på emballagen vill vi inte för det är eller kan vara massa gifter i trycktexten. Så det är mycket att tänka på innan vi tar vårt emballage-beslut. Drömmen vore att kunna fylla våra produkter i återvunnen plast som är återvinningsbar.

💐 Varför har Cosmopharma Sweden bara en ansiktsserie när nästan alla andra har en för varje hudtyp?

- Det beror nog kort och gott på att vi avstått starka anti-aging ingredienser som annars kanske erbjuds för mogen hud, vi undviker uttorkande produkter som kan finnas för fet och problematiskt hud osv. Vi vill erbjuda, återigen... Milda men fortfarande aktiva återfuktande hudvårdsprodukter som alla kan använda som ger massa välgörande fukt och fett, rengöring som rengör skonsamt och som inte minst bevarar fukten i huden osv. Dvs våra produkter gör att huden ser frisk och fräsch ut med ett härligt glow. Att det sedan slunkit ner en och annan naturlig antioxidant ser vi bara som en ren bonus. Dessutom tänker vi på miljön och det är viktigt att det är hållbart. Så istället för att starta fabriken 5 gånger för 5 olika dagkrämer så startar vi den 1 gång och gör en kräm som vi tycker passar alla hudtyper och syftet är enkelt- en dagkräm ska skydda från yttre påfrestningar och återfukta och hålla huden återfuktad.
Samma gäller våra kroppskrämer, istället för en fotkräm en nagelolja, en mjukgörare en återfuktare, en för hårbotten osv så har vi universala produkter som fungerar på hela familjen och till hela kroppen. Det blir mindre utsläpp i produkt och färre emballage både hos oss och hos kunden och därmed färre skräp att bära till återvinningen. 

Tack för att ni engagerar er och för att ni ställer alla dessa frågor till oss. Vi återkommer helt säkert med fler frågor och svar när vi har fler återkommande frågor från engagerade kunder 💖💐🙏

Funderar du på något mer så tveka inte! Ställ din fråga i chatten eller i Messenger eller DM i social medier, kom förbi vår butik Mor & Dotter eller skicka ett mail. Vi svarar mer än gärna på frågor om våra produkter och vårt företag 💚

Kramar

Mor & dotter Susanne & Celinn