Din kompletta hudvårdsrutin - Steg för steg

Din kompletta hudvårdsrutin - Steg för steg

Hudvård kan vara svårt....vi vet! Därför tänkte vi nu hjälpa dig med hur du fixar en komplett hudvårdsrutin som innehåller allt huden älskar! Här kommer din guide, steg för steg!

Har du nu tagit beslutet om att du äntligen ska ta tag i din hudvårdsrutin? Du vill verkligen försöka komma igång med en bra rengöring och skapa dig en komplett hudvårdsrutin men du känner dig lite lost? När ska man ha serum? Varför använder man en toner? Vad är egentligen skillnaden mellan en dag- och nattkräm? Ja det är många frågor, vi förstår dig, det är svårt i början men kom ihåg att vi alla är nybörjare någon gång! 

För det första, försök hitta en serie som passar din hud bäst! Är du ute efter en fuktgivande hudvårdsrutin, satsa då fullt ut på fuktgivande produkter alltifrån ansiktsrengöring till toner, serum osv, du fattar galoppen! När du införskaffat dig alla hudvårdsprodukter du behöver för en komplett hudvårdsrutin då gäller det att börja använda dem. För oavsett vad, så gör sig alla krämer bättre i ansiktet än i badrumsskåpet, det vet vi med all säkerhet. Det är då viktigt i början att det inte ska kännas jobbigt och som en börda att utföra din dagliga hudvårdsrutin, utan det ska vara kul.
med rutin kommer resultat, och med resultat så blir det ännu mer kul!

EN KOMPLETT HUDVÅRDSRUTIN INNEHÅLLER:

1. Purifying Cleansing Milk
2. Refreshing Peeling
3. Puryfying Toner
4. Moisturizing Serum
5. Nourishing Night Cream eller Moisturizing Day Cream

STEG FÖR STEG

Steg 1: Purifying Cleansing Milk

Att rengöra ansiktet på djupet är A och O i en hudvårdsrutin. Starta alltid din rutin med att tvätta händerna och sen pumpa ut ett pump i din hand av din Cleansing Milk. Massera in krämen i hela ansiktet så alla orenheter och överskottstalg och fett löses upp och sen skölj av allt med ljummet vatten och badda ansiktet tort.

Steg 2: Refreshing Peeling

Att använda en peeling 1-3 ggr i veckan kommer få din hy att må ännu bättre. Du avlägsnar alla döda hudceller, ökar blodcirkulationen i huden plus att du låter dina övriga produkter verkligen få en chans att arbeta med din hy. För om du har massa orenheter som ligger som en "hinna" på huden så har de svårt att verkligen vara verksamma men om du avlägsnar alla orenheter minst 1 gång i veckan så kommer din hud att tacka dig!

Steg 3: Purifying Toner

Nu när du sköljt av ansiktet med vatten så har din hud fått ett annat pH-värde (7-8) än vad den vill ha (4,5) därför använder du en toner, ett ansiktsvatten. Ta lite toner på en bomullstuss och svep runt över huden i hela ansiktet, hals och gärna dekolletage. En toner är porrsammandragande, rengör huden på djupet och neutraliserar hudens pH-värde. En toner bör inte vara uttorkande utan ska helst ge fukt snarare än att ta. Vår toner är därför helt alkoholfri. men verkar fortfarande bakteriedödande genom de naturliga ingredienserna Salvia och Kamfer. 

Steg 3: Moisturizing Serum

Att använda ett serum för ansiktet har fantastiska effekter för huden. Ett serum har mindre molekyler vilket gör att det tränger djupare ner i huden än vad dina övriga hudvårdsprodukter gör. Detta gör att ett serum ökgar effekten av dina övriga hudvårdsprodukter upp till 200%!! 

Steg 4: Moisturizing Day Cream & Nourishing Night Cream

Som sista steg ska du nu använda din dag- eller nattkräm beroende på om det är morgon eller kväll! Här kan du läsa mer om vad skillnaden är mellan dag- & nattkräm! Läs mer 

Men det är genom dina krämer du uppnår följande viktiga egenskaper för din hud: Återfuktning, skydd, uppstraming, minskning av rynkor, ger huden ett friskt glow, slät hudstruktur och mycket mer.


Tips är att kolla in vårt The Mega Set! 
Där får du alla 6  olika produkterna som beskrivits ovan, och som du behöver för att skapa en komplett hudvårdsrutin! 

Ta mig till setet!

Simple as that! Nu har du en hållbar och komplett hudvårdsrutin som du gör morgon och kväll (facepeeling vid behov, tips välj en dag som du håller dig till exemplevis lys-söndag=peeling) och som tar ungefär 10 minuter. Hoppas du fick lite hjälp på traven men kom ihåg, du uppnår bara resultat om du gör rutinen varje dag morgon och kväll💜

Lycka till!