Daglig hudvårdsrutin - steg för steg

Daglig hudvårdsrutin - steg för steg

Hudvård är en djungel....vi vet! Därför tänkte vi nu hjälpa dig med hur du skapar en hållbar hudvårdsrutin som gör skillnad för din hud och guida dig steg för steg!

Har du precis tagit beslutet om att du nu vill börja ta hand om huden i ditt ansikte, komma igång med rengöring och skapa dig en hudvårdsrutin men känner dig förvirrad? När ska man ha serum? Varför använder man toner? Vad är skillnaden mellan dag- och nattkräm? Ja vi förstår dig, det är svårt i början men kom ihåg att vi alla är nybörjare någon gång! 

För det första, keep it simple! En ansiktsrengöring, toner och återfuktningskräm räcker gott och väl för en bra och hållbar hudvårdsrutin. Det är klart att både serum och peeling är två hudvårdsprodukter som tar din hudvård till en annan nivå och som ger ännu mer anti-aging och uppstramning och glow men om du inte redan nu har en rutin så är det bäst att smygstarta och sen addera extra produkter längre fram.
Oavsett vad, så gör sig alla krämer bättre i ansiktet än i badrumsskåpet, det vet vi med all säkerhet.
Det är viktigt i början att det inte ska kännas jobbigt och som en börda att utföra sin dagliga hudvårdsrutin, utan det ska vara kul.
med rutin kommer resultat, och med resultat så blir det ännu mer kul!


Steg 1: Purifying Cleansing Milk

Att rengöra ansiktet på djupet är A och O i en hudvårdsrutin. Starta alltid din rutin med att tvätta händerna och sen pumpa ut ett pump i din hand av din Cleansing Milk. Massera in krämen i hela ansiktet så alla orenheter och överskottstalg och fett löses upp och sen skölj av allt med ljummet vatten och badda ansiktet tort.

Steg 2: Purifying Toner

Nu när du sköljt av ansiktet med vatten så har din hud fått ett annat pH-värde (7-8) än vad den vill ha (4,5) därför använder du en toner, ett ansiktsvatten. Ta lite toner på en bomullstuss och svep runt över huden i hela ansiktet, hals och gärna dekolletage. En toner är porrsammandragande, rengör huden på djupet och neutraliserar hudens pH-värde. En toner bör inte vara uttorkande utan ska helst ge fukt snarare än att ta. Vår toner är därför helt alkoholfri. men verkar fortfarande bakteriedödande genom de naturliga ingredienserna Salvia och Kamfer. 

Steg 3: Moisturizing Day Cream & Nourishing Night Cream

Som sista steg ska du nu använda din dag- eller nattkräm beroende på om det är morgon eller kväll! Här kan du läsa mer om vad skillnaden är mellan dag- & nattkräm! Läs mer 

Men det är genom dina krämer du uppnår följande viktiga egenskaper för din hud: Återfuktning, skydd, uppstraming, minskning av rynkor, ger huden ett friskt glow, slät hudstruktur och mycket mer.


Tips är att kolla in vårt start-kit! 
Där får du alla fyra produkterna som beskrivits ovan, och som du behöver för att skapa en hållbar rutin! 

Ta mig till setet!

Simple as that! Nu har du dig en hållbar hudvårdsrutin som du gör morgon och kväll och som tar ungefär 5 minuter. Hoppas du fick lite hjälp på traven men kom ihåg, håll det enkelt så du inte tappar din rutin, den ska göras varje dag morgon och kväll :)
Serum, peeling och mask är tilläggsprodukter som man kan addera när den grundliga rutinen sitter lika hårt invant som tandborstningen. Mer om dessa produkter i ett senare inlägg.

Lycka till!