Cosmopharmas Organic Luxury Oil är i final

Cosmopharmas Organic Luxury Oil är i final

ORGANIC LUXURY OIL I FINAL!

Sista uttagningen är nu klar i tävlingen Organic Beauty Awards.
Vi har haft hela 9 produkter ur vårt sortiment som varit med och tävlat om att bli årets bästa ekolgiska och/eller veganska produkt.
Bara att vara nominerad och med på tåget med så många av våra produkter har varit en ära för oss. Och nu har alltså vår ekologiska och veganska produkt Organic Luxuru Oil tagit sig hela vägen till finalen bland 100-tals andra stora märken inom samma kategori!


GREEN BEAUTY DAY 4 MAJ

På Green Beauty-mässan den 4 maj kl 10-16 på Münchenbryggeriet i Stockholm, klockan 15:00 ska vinnaren koras. Oavsett hur det går där är vi mäkta stolta och lyckliga redan nu!
Vi kommer även att finnas på plats på mässan med vår ekologiska och veganska serie Organic och vår veganska mineralmakeup Barefaced Beauty! Båda serierna är godkända av branschorganisationen NOC - Organic natural Cosmetics.
Green Beauty Day 2019 – en inspirerande heldag om naturlig & ekologisk skönhet.
Under Green Beauty Day har du chans att testa makeup och hudvård från ett 50-tal gröna skönhetsmärken. Du kan lyssna till inspirerande föreläsningar, upptäcka nyheter och trender inom wellness och ekologisk skönhet – och såklart kan du handla naturliga skönhetsprodukter till riktigt schyssta mässpriser.
Mingel & shopping: Strosa runt bland mässans alla utställare, totalt är ett 50-tal gröna skönhetsmärken representerade och många har försäljning med härliga mässerbjudanden.
Inspiration & föreläsningar: Föreläsningsprogrammet släpps under 2019.

Program
Kl 10. Green Beauty Day 2019 öppnar – start föreläsningsprogram & utställning
Kl 11.30 – 13.30 Lunchservering i caféet
Kl 15.00 Prisutdelning Organic Beauty Awards 2019


 
ORGANIC LUXURTY OIL:
- Innehåller endast 100% naturliga ingredienser.
- Innehåller högt antal ekologiska ingredienser
- Nästan alla är 100% veganska
- Produkterna i serien innehåller inget vatten alls.
- De innehåller eteriska oljor från ekologiskt odlade växter.
- De är fria från mineraloljor, konstgjorda parfymer och färgämnen samt syntetiska ingredienser.
- De innehåller inte genmodifierade ingredienser (GMO) eller parabener.
- Serien är miljömedveten genom att använda återvinningsbara förpackningar, minimalt emballage och biologiskt nedbrytbara råvaror.
- Inga av Cosmopharmas produkter är testade på djur.
- Medlem och godkänd utav PETA

Funktion 
Extra lyxig ekologisk kroppsolja baserad på eteriska oljor. Innehåller 100% naturliga ingredienser varav 47% från ekologiskt jordbruk, 100% veganska ingredienser. Helt fri från vatten. Många användningsområden som t.ex. badolja, massageolja eller mjukgörande insmörjning på huden. Härligt doftande eteriska oljor av Vanilj, kokos och choklad för att roa ner kropp och själ.

Användning
Badolja: Häll två matskedar (30 ml) under varmt rinnande vatten.
Kroppsolja: Massera några droppar, gärna på fuktig hud efter bad/dusch.
Massage: Ta en liten mängd i handflatan och massera.

Ingredienser
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Prunus Amyglalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Macademia Seed Oil, Tocopheryl Acetate (Vit E), Vanilla Planifolia (Vanilla) Fruit Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil.
100% of the total ingredients are of natural origin.
47% of the total ingredients are issued from organic farming.


Läs mer om produkten härÖVRIGA PRODUKTER VI VARIT MED OCH TÄVLAT MED ÄR:
Bästa Ansiktsrengöring - Organic Night Cream
Bästa Ansiktsserum - Organic Anti-Aging Serum
Bästa Ansiktsrengöring - Organic Cleansing Mousse
Bästa Ansiktspeeling - Organic Peeling & Mask
Bästa Duschtvål - Organic Body Wash
Bästa Foundation - BareFaced Beauty mineral Foundation 15 färger
Bästa Deodorant - Organic Deodorant
Bästa Kroppsolja - Organic Luxury Oil
Bästa Fotkräm - Organic Foot Cream

Samtliga av ovan produkter tog sig hela vägen till slutliga målet; att testas utav 25-mannajuryn ovan. Här bedöms innehåll, ingredienser, emballage, hållbarhet och funktion & aktivitet.
Vi är så glada av att ha kommit så långt i tävlingen bland alla stora välkända märken och vi är så stolta så vi nästa spricker att vår Organic Luxury oil tog sig hela vägen till slutfinalen!
ORGANIC BEAUTY AWARDS JURY 2019 ÄR:
En stor samling stjärnor som är med och bedömer och korar årets bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna.
Juryn är en mycket branschaktuell samling eminenta namn och personer som älskat vår ekologiska och veganska kroppsolja lika mycket som både vi och våra kunder.
Den har betyget 4,8 av 5 möjliga på vår hemsida!

Juryordförande: Catherine Dichy
För fjärde året i rad är Catherine ordförande och ansvarig för Organic Beauty Awards juryarbete.
Catherine är ekologisk skönhetskonsult, inom hudvård, smink och hår. I över 25 år har hon arbetat som makeup-artist och hårstylist, med skådespelare, artister och modeller från hela världen. 2013 släpptes henne första bok Naturligt Skönhet.

Johanna Bjurström har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt. Idag driver Johanna skolan Holistic Health Academy, och hon är också aktuell som hudvårdsexpert på Kurera.

Karin Björkegren Jones är författare, bloggare och yogalärare som i flera decennier inspirerat kvinnor till friskare, starkare och mer hälsosamma liv. Karin har skrivit ett flertal böcker, där den röda tråden är kvinnors hälsa och välmående. Dessa ämnen är också i fokus i Karins nya, populära podcast Kvinnoliv.

Sara Danius är professor i litteraturvetenskap och tidigare ständig sekreterare i Svenska Akademien. Hon har ett stort engagemang för rättvisefrågor, samt ett intresse för ekologiska och naturliga skönhetsprodukter som hänger ihop med hennes miljötänkande. Hon är dessutom passionerat intresserad av mode och skönhet, och är känd för att ha gett knytblusen ett ansikte.

Maria Hellström
Frisörmästare och entreprenör som driver salongen Green Heads i Stockholm. Salongen är certifierad med Grön Salong som är en miljöcertifiering som ger garanti för kunder och frisörer att inte komma i kontakt med skadliga ämnen som finns i många produkter i frisörbranschen.

Blossom Tainton Lindquist har varit en av Sveriges mest populära hälsoprofiler i över 20 år. Hon är känd som programledare av Toppform, sitt eget hälsomagasin “Blossom Magazine”, men också som folkkär artist och en av medlemmarna i gruppen Afro-Dite. Blossom är holistic lifestyle coach, PT, yogainstruktur och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har precis gått in som delägare i Fröjel Resort o Spa på Gotland.

Camilla Garcia har jobbat i hälsobranschen i två decennier, varav 15 år som Spa Manager på Grand Hotel i Stockholm, som rankas som ett av världens 10 bästa spa. Camilla tränade kampsport som ung och har även arbetat som idrottsmassör.

Lina Nertby Aurell och Mia Clase är duon bakom Food Pharmacy. De är två bästa barndomsvänner som tog 30 år på sig att förstå att de var födda till att jobba ihop. Idag är de författare till två bästsäljande böcker, framgångsrika bloggare, poddare och entreprenörer. Dessa två proffs på antiinflammatorisk kost och växtbaserade livsmedel ger sig nu i kast med att testa naturliga och ekologiska skönhetsprodukter.

Laura Jansson är skönhetsentreprenören som började sin karriär som makeup-artist och hudterapeut i Finland. Hon fortsätter nu sin karriär som produktexpert på ekologiska skönhetsprodukter på Happy Food Store, föregångaren inom hälsomat, superfoods och naturkosmetik.

Helen Borg
Makeup-artist, hårstylist och ekologisk hudvårdsterapeut. Började som frisör i London för ca 25 år sedan. Arbetar med mode och reklamfotograferingar för stillbild och ibland film. Dessutom har Helen nyligen utbildat sig till ekologisk hudvårdsterapeut.

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon är aktuell med boken ‘Urban Eco – guide till en klimatsmart och giftfri vardag’ och kan följas på @annaskemtvatt på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.

Annika Olmås Nordström arbetar som stylist för mode och reklamfotograferingar. Hon har bla gjort en hel del uppdrag för tidningen Hälsa. Annika har en stor passion för naturlig hälsa och hon har gått flertaliga kurser inom holistisk hälsa, aromaterapi och hur man gör egna ekologiska hudvårdsprodukter. 2017 gav hon ut boken Boost Your Mind, Body & Spirit.

Jessica Kempe
Chefredaktör för Tidningen Kosmetik, Sveriges äldsta facktidning för alla i skönhetsbranschen. Jessica brinner för att bevaka allt från skönhetstrender till de senaste forskningsrönen.

Jeanette Gustafsson driver bloggen Green Beauty Choices sedan 2009. Det är en av Sveriges första skönhetsbloggar med inriktning på naturligare, ekologiska och miljövänliga alternativ inom hudvård och makeup. Med bloggen vill Jeanett förmedla information, tips och nyheter för de som är intresserade av grönare skönhetsalternativ.

Maria Forssen är entreprenör och affärsutvecklare som brinner för kvinnligt nätverkande och företagande. Hon driver skönhetsmässan Sthlm Beauty Week som i år arrangeras för sjätte året i rad. Maria är också grundare av det kvinnliga företagsnätverket Shenet.

Erika Söderberg är uppvuxen med naturliga och ekologiska skönhetsprodukter, tack vare sin mamma Lena Losciale som är en av branschens föregångare. Erika är utbildad frisör och spa-terapeut och har en djup förståelse för hur viktigt det är med miljövänliga produkter. Hon jobbar idag med konceptutveckling och butiksmiljö.

Catarina Pap de Pestény
Civilekonom, grundare och ägare av skönhetsmässan Acadermia. Catarina har över 10 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategier, events och grafisk design. Hon startade och drev skönhetsmässan Acadermia under fem år.

Lisen Sundgren
Herbalist, författare och grön entreprenör med lång erfarenhet av naturlig hudvård. 2004 grundade Lisen det egna märket ”Lisen Organics”, med handgjorda, naturliga produkter. 2008 släpptes hennes första bok ”Lisens Örtspa”. I år blev hon utvald till en av årets Gröna inspiratörer av Green Match.

Maya Nestorov
Holistisk hälso- och wellness-influencer. Maya är en hängiven hälso- och matinspiratör vars ledord är naturligt, ekologiskt och holistiskt. På sin blogg på Naturligtsnygg.se delar hon med sig av sina tips för hälsosam kost, personlig utveckling och spiritualitet samt skönhet.

Katarina Di Leva
Fotograf och grafisk formgivare, som bland annat gjort bilder till flertalet uppskattade böcker inom mat och hälsa. Katarina arbetar också med personlig utveckling och healing.

Precis som i fjol består årets jury också av två kvalitetsgranskare, som har i uppgift enbart granska och säkerställa att ingredienserna i de tävlande produkterna uppfyller tävlingskriterierna:

Kvalitetsgranskare: Anna Irestig
Precis som i fjol är Anna är tävlingens produktexpert och ingrediensgranskare. Anna är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut, aromaterapeut och ”ingrediensnörd”. Hon arbetar idag som ekologisk hudvårdslärare på Axelsons, och kommer tillsammans med eleverna på skolan att granska alla produkters innehåll.

Kvalitetsgranskare: Katarina Sundlof Jibreus 
Ekoskönhets-expert som under många år drev Sundløf Organic Skin Care med webbshop och butik på Linnégatan i Stockholm. Katarina har arbetat med ekologisk skönhet sedan 2008 men har långt innan dess haft ett intresse för naturliga, rena och effektiva hudvårdsprodukter.

Dessutom består årets jury också av två hållbarhetsansvariga, som har i uppgift enbart granska hållbarhetsaspekten på de tävlande produkterna, dessa två personer är:

Hållbarhetsansvarig: Åsa Fredriksson Jedeskog
Sustainability Project Leader på skönhetskedjan KICKS. Åsa har jobbat med hållbarhetsfrågor sedan 2008, främst inom retail, men också som konsult. Sedan 2016 jobbar hon på KICKS hållbarhetsavdelning.

Hållbarhetsansvarig: Anna Högberg
En av grundarna till Futerra Stockholm, med över 20 års erfarenhet inom kommunikation, varumärke och hållbar utveckling. Futerra hjälper företag och organisationer att ställa om sin verksamhet mot hållbar utveckling, med affärsutveckling och kommunikation som främsta verktyg.