Blåljusskydd / HEV-light protection

Blåljusskydd / HEV-light protection

BREAKING NEWS!

Det är ingen nyhet att vi använder våra mobiler -och dataskärmar i allt högre grad. Ju mer papperslösa samhället blir desto mer kopplas vi alla upp mot det stora nätet.

Många säger "jag har högt UV-skydd året runt.. undviker direkt sol mitt på dagen, införskaffat solhatt, tar hand om min hud bra men ändå får jag pigmenteringar" Någon som känner igen sig?

Då ska du ställa frågan:
-jobbar du mycket framför datorn och det sista du gör på kvällen innan du somnar är att skrolla igenom din mobil? Några fler som känner igen sig kanske?

Många känner till att man ska skydda sig mot UVA och UVB strålar men tänker inte alls på HEV (high-energy visible light )-ljus som släpps ut från enheter som mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor.

Vi tillbringar mer än 10 timmar per dag framför olika skärmar. Vi jobbar, tar selfies, beställer snabbmat, kollar en serie på bussen hem från jobbet. Ja, nästan konstant tittar vi på en skärm från en digital apparat. Kombinerar vi detta med exponering av UVA/UVB-strålning från solen kan det leda till hudskador.
Forskning visar att blått ljus kan penetrera djupare ner i huden än "den farliga" UVB- strålningen och trigga skador som leder till rynkor, slapp hud, hyperpigmentering och andra ålderstecken.

MOT BÅDE UVA, UVB OCH IR FUNGERAR SPF SOM SKYDD PÅ HUDEN. MEN VAD ÄR DÅ BLÅTT LJUS?

Det är en ganska ny vetenskaplig upptäckt att ljuset från våra skärmar faktiskt kan vara skadligt för våran hud. Denna upptäckt benäms ibland för "digitalt åldrande" och kommer från alla de apparater vi har som genererar det blåa ljuset. Blått ljus eller Blue Light är ett tydligt blålila ljus som även kallas för High Energy Visible Light, förkortas oftast HEV. Det blå ljuset har korta vågor med hög energi och tränger djupare ner i huden än både UVA och UVB, ända ner till underhuden.

Överexponering av blått ljus kan påskynda oxidationsprocessen i huden. Det betyder att ljuset kan framkalla inflammationer och skador hudbarriären vilket i sin tur kan resultera i förtidigt åldrande, ojämn hudton, matthet, pigmenteringar, fina linjer och rynkor.

Så vad passar då lägligare än att Cosmopharma snart kommer med en uppdatering på flera av våra produkter i Cosmopharma-serien då kommer HEV-skydd att vara en av dessa i våra ansiktsprodukter.

Läs mer om våra produkter i x3-serien som innehåller just detta viktiga skydd här www.cosmopharmas.com/serier/x3