Alger, lik vår egen hud

Alger, lik vår egen hud

Marine algae extracts - Extrakt från Havsalger

I våra härliga x3-serie och i vår hud- och hårvård i Cosmopharma-serien har vi tillsatt ett mycket aktivt ingredienskomplex som kallas för SkinSupplement Complex Care© och i denna kraftfull och välgörande kombination av naturliga ingredienser hittar vi bland andra Havslager.

Varför är havets läckerheter så bra för vår hud?

Havsalger har använts i alternativ medicin för hudrelaterade sjukdomar sedan antiken. Idag använder man havsalger i stor utsträckning i hudvårdsprodukter på grund av dess höga aktivitet och naturliga innehåll. 

Algerna är väldigt lik vår egen hud den har såväl dermis som epidermis, precis som vår hud, och även ett nätverk av stöttande fibrer som påminner om kollagen samt en skyddande hinna av olja och vatten som påminner om vår egen.
Algextrakt innehåller Omega 3-fettsyror, aminosyror och vitaminer A, B, C och E som främjar hudens struktur. 

Alger är framförallt kända för sin höga mineralhalt och fuktbindande egenskaper, något som är mycket eftertraktat i hudvårdsprodukter.
Fukt som transporteras ner i huden och även stannar kvar där ger huden ett fylligare och slätare utseende och en naturlig lyster. Algerna har en unik förmåga att binda fukt i huden, men verkar också renande och skyddande. I hudvårdsprodukter som serum, krämer och masker hjälper de till att rena och skydda huden från exempelvis föroreningar. Effekten blir en mer återfuktad hud samt en ren och klar lyster och hudton. Det som växer i havet är också biokompatibelt (det innebär att vår hud och kropp lätt och snabbt kan ta till oss ingrediensen och dess goda egenskaper) med vår hud tack vare dess salthalt som är väldigt lik den i vår egen kroppsvätska. Därför har huden också lättare att ta upp näring från havsalger genom huden i våra hudvårdsprodukter.

Ingrediensen binder fukt i epidermis, bibehåller hudens spänst och är långvarigt fuktgivande. Den höga mineralhalten bidrar till att balansera och rena hudcellerna så att huden får en jämnare och renare ton. Den fungerar också som en stark antioxidant vilket innebär att den skyddar hudcellerna från oxidativ stress, något som bryter ner och åldrar huden i förtid.