Sara Nomberg - INFLAMMAGING & OXIDATIV STRESS

Sara Nomberg - INFLAMMAGING & OXIDATIV STRESS

Vår alldeles enastående åteförsäljarkonferens som hölls på The Winery Hotell den 10-12 januari 2020, för 150 återförsäljare hade besök av Sara Nomberg!

Sara Nomberg
Ekologisk hudvårdsterapeut och Näringsfysiolog. Utbildar i ekologisk hudvård och var 2013-2016 huvudlärare i ämnet på Axelsons Gymnastiska Institut. I nära samarbete med Naturskyddsföreningen, samt arbetar som föreläsare inom sina expertområden.

Inflammaging
Vi fick följa med på en djupdykning in i begreppet ”Inflammaging”, vad är det? Vilka ingredienser i hudvården har vi som vi kan applicera för att motverka detta.
Inflammaging = hur osynlig inflammation påskyndar hudens åldrande. Vad är osynlig inflammation, rodnad i huden kopplat till irritation?
Vilka produkter har Cosmopharma mot inflammaging?

Oxidativ stress
Få pratar om den osynliga inflammationen orsakad av oxidativ stress, en låggradig inflammation som långsamt bryter ner huden och resulterar i kollagenkollaps och förtida åldrande. Vi lärde oss massor om vad begreppet innebär samt vilka produkter och ingredienser som Cosmopharma har som kan vara med och bidra till en minskad oxidativ stress.