5 tips att behandla finnar!

5 tips att behandla finnar!

Många tonåringar får finnar när man kommer in i puberteten, vissa får mer än andra. Finnar kan även uppstå i vuxen ålder och oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen så kommer fem tips till dig mot finnar, oren eller problematisk hud.
Akne är däremot inte samma sak som oren och finnig hy. Akne är en hudsjukdom och ska inte alltid behandlas lika som när man har enstaka finnar och oren hud generellt. 

1. Kläm inte!
Vi vet, det är lockande att klämma sina finnar men det kommer inte gynna dig. Talgkörteln kan skadas och inflammationen bli värre samt att man ökar risken för ärr om man klämmer sina finnar.


2. Tvätta händerna innan du tar i ditt ansikte!
Våra händer utsätts dagligen för massa bakterier och smuts och det vill vi inte få i vårt ansikte. Innan du rengör dig starta alltid med att tvätta händer.


3. Rengör ansiktet!
Tvätta ansiktet morgon och kväll med en mild rengöring som skonsamt rengör ditt ansikte på djupet och tar bort alla orenheter och överskottstalg.


4. Exfoliera huden!
Använd peeling 1-3 gånger i veckan beroende på vilken hudtyp du har för att rengöra på djupet, avlägsna döda hudceller och rensa blockerande porer.


5. Välj rätt fuktkräm!
Välj en återfuktingskräm som ger dig massa fukt men inte fett! Även om man fet, oren, finnig problematisk hud så behöver huden återfuktas efter rengöring!