Vi ger oss inte!

Vi ger oss inte!

Tänk så lite som är den stora skillnaden mellan överleva eller inte för ett företag.

När man befinner sig i en kris av något slag reflekterar man väldigt mycket. Man vrider och vänder på allt för att hitta en lösning på sitt problem, vad än det må vara.

Jag Susanne och min dotter Celinn, vi har kämpat med Cosmopharmas kris väldigt länge nu. Vi har lyft på varenda sten, sparat in på varenda krona där det varit möjligt, sagt upp avtal, bytt bransch, sagt upp säljare och personal, flyttat till mindre lokaler och ja till och med flyttat hem vår tillverkning och gjort om alla recept till mer närproducerade för att kapa kostnader på frakter men också för att göra så litet avtryck på miljön vi bara kan.

Ser man till hela 2020 tappade vi cirka 70% av vår omsättning mot 2019 och ser vi bara till de senaste 5 månaderna har vi tappat hela 94% mot samma period tidigare år, och det är tufft.

Att som företag överleva på 6% är en omöjlighet under längre tid med alla fasta kostnader som definitivt inte minskat. Ökar vi bara omsättningen lite lite mer så klarar vi det nu efter alla förändringar vi genomgått i bolaget de senaste månaderna.

Men för att det ska fungera måste vi ju få massa härliga beställningar av nya och gamla kunder för att vi ska slippa ligga sömnlösa och slippa sitta med negativa siffror och tal med banken och andra utan skulle istället kunna ägna oss åt utveckling av nya produkter, fokuserar på vår fina utmärkelse, hinna med att kontakta nya och gamla återförsäljare och Cosmopharmas framtid helt enkelt, alltså exakt det vi gjorde innan pandemin kom och la krokben för oss och många andra.

Så nästa gång du behöver ett nytt schampo eller en välgörande kräm så överväg att inhandla den hos oss så blir vi så fantastiskt glada och tacksamma  <3

VI ÄLSKAR VÅRAT ARBETE!

....och vi är INTE redo att ge upp! Vi är har så mycket mer att ge!! Vi älskar vårt arbete och vill inte kasta in handduken. Cosmopharma Sweden fyller 1 år i år och vi vill stanna livet ut. Vi har slitit det här året med branschbyte, tagit hem produktionen till Sverige, skapat och lanserat en helt ny serie som redan nominerats och vunnit flertalet branschtävlingar för hudvård och skönhet bland annat som  ”Årets Bästa Hudvårdsserie 2020” och vi har precis öppnat en konceptbutik i samma lokaler som kontor och lager som vi älskar och vi har fått sååååå mycket underbar publicitet i tidningar och media så nu är det bara omsättningen kvar. ❤️🌹🙏

Tack 🙏

Mor & Dotter

Susanne och Celinn